Flottieljezeilen
Griekenland, Kroatië, Caribbean

Gezellig, veilig en gemakkelijk

Flottieljezeilen betekent dat jij de schipper van je eigen zeiljacht bent. Met vrienden of familie maak je deel uit van een kleine vloot onder leiding van een moederschip.

De flottieljeleider (m/v) op het moederschip staat je bij met raad en daad wanneer je daarom vraagt. Hij kent de havens en baaien, de weersomstandigheden en lokale gewoonten. Natuurlijk kent hij de leukste plekjes om sfeervol te tafelen en met z’n allen na te genieten van een mooie zeildag.

Specifiek voor de flottieljes van Amorgos is de vrijheid die je hebt om iedere dag zelf je ritme te bepalen. Wil je later uitvaren? Geen probleem. Wil je die avond met de hele groep een maaltijd onder de sterrenhemel? Dat is te organiseren. Met jouw eigen inbreng proberen we samen van je vakantie een prachtige belevenis te maken!


Voor wie?

Onze Vaargebieden en Vertrekdata 2020

Griekenland: Saronische Golf - Athene

 • 8 dagen: 18 april t/m 17 oktober
 • 15 dagen: 18 juli en 1 augustus

Griekenland: Ionische Zee - Lefkas

 • 8 dagen: 4 juli t/m 12 september
 • 15 dagen: 4 juli t/m 5 september

Griekenland: Ionische Zee - Corfu

 • 8 dagen: 11 juli t/m 8 augustus

Griekenland: Ionische Zee - Zakynthos

 • 15 dagen: 18 juli en 1 augustus

Kroatië: Noord Dalmatië - Sukosan

 • 8 dagen: 6 juni t/m 12 september
 • 15 dagen: 6 juni t/m 5 september

Kroatië: Midden Dalmatië - Murter

 • 8 dagen: 18 juli t/m 8 augustus

Kroatië: Zuid Dalmatië - Split / Trogir

 • 8 dagen: 20 juli t/m 10 augustus

Kroatië: Istrië en Kvarner - Pula

 • 8 dagen: 11 juli t/m 8 augustus
 • 15 dagen: 11 juli t/m 1 augustus

Special: Pula - Venetië - Pula

 • 8 dagen: 8 en 15 augustus

Denemarken: Oostzee - Flensburg

 • 8 dagen: 18 juli t/m 8 augustus
Flottielje zeilen is ontzettend leuk voor gezinnen, een vriendengroep en stellen. Haak aan voor het gemak van een flottieljeleider die de bestemmingen kent, de gezelligheid die een groep zeiljachten met zich mee brengt en de extra veiligheid dankzij onze kennis en kunde.

Om een zeiljacht in de flottielje te kunnen huren, vragen wij voldoende ervaring als schipper. Je moet immers onder alle omstandigheden alle handelingen - samen met je bemanning - kunnen uitvoeren. Schippers met ruime IJsselmeer- en/of Noordzee-ervaring kunnen in de regel zelfstandig varen in Griekenland, Kroatië, Italië, Turkije en het Caraïbisch Gebied.

Als je twijfelt of je voldoende ervaring hebt, kun je contact met ons opnemen om te overleggen. Mis je specifieke vaardigheden, neem dan deel aan onze voorbereidingsdag ‘zeilen in het buitenland’ op het Markermeer.


Flottieljezeilen in de praktijk

De flottieljeleider geeft iedere dag in het palaver informatie over de route, mooie plekjes onderweg, navigatiepunten, eventuele gevaren, leuke tripjes vanuit havens en baaien. Samen maak je een tochtvoorbereiding en je krijgt tips die het zeilen en manoeuvreren makkelijker kunnen maken.

Daarnaast geven we informatie over het weer, de wind en de effecten van de weersituatie ter plaatse op basis van onze ervaring. Zeker de eerste dagen komen ook zeilspecifieke onderwerpen aan bod in de dagelijkse briefing. Denk daarbij aan navigatie, ankeren, aanleggen en veel voorkomende problemen.

Je bepaalt zelf hoe laat je 's ochtends vertrekt: misschien wil je vroeg het water op, maar je kunt ook kiezen voor uitgebreid koffie en terras of genieten van een mooie wandeling.

De flottieljeleider vertelt ook in welke baai hij zal lunchen en hoe laat hij op de plaats van bestemming verwacht te zijn. Daar mag je je dag op afstemmen, maar dat hoeft niet. Wanneer je onderweg vragen hebt, kun je de begeleiding via de marifoon of gsm bereiken.

Eénmaal aangekomen, worden de zeilervaringen gedeeld, zoeken de kinderen elkaar snel op en maken we onze avonturen nog wat mooier. Er is tijd om te relaxen op je eigen zeiljacht en te slenteren door het dorp of over het eiland. Op de meeste plaatsen reserveert de flottieljeleider een plekje voor de groep in een gezellig lokaal restaurant, waar we met z'n allen terecht kunnen.


Amorgos: kleine flottieljes

De grote flottieljes van Amorgos zijn met 8 deelnemende zeiljachten nog steeds relatief klein! De flottieljeleider vaart op een eigen jacht (het moederschip) met een gezin, meezeilers of cursisten aan boord. Bij grotere flottieljes gaat er op het moederschip een tweede schipper mee. De flottieljeleider heeft zo extra tijd en ruimte om iedereen in het flottielje bij te staan. Hiermee maakt Amorgos een persoonlijke benadering ook in de grotere flottieljes mogelijk.

Naast de persoonlijke aandacht biedt het varen in een vloot van maximaal 8 jachten nog een groot voordeel. We kunnen daardoor namelijk ook terecht in de kleinere havens en dit maakt je zeilreis nog unieker.


Kinderflottieljes

In juli en begin augustus nemen veel gezinnen met kinderen deel aan onze flottieljes in Griekenland en Kroatië. Wil je meer weten over de samenstelling van jouw flottielje, bel of mail Amorgos.


Ook Amorgos: instructie aan boord tijdens het flottieljezeilen

Ga je flottieljezeilen tussen 4 juli en 21 augustus dan heb je de mogelijkheid om tijdens je vakantie één of twee dagen een instructeur aan boord te boeken. Dat is de ideale manier om samen met je gezin of bemanning extra training te krijgen in haven- en zeilmanoeuvres. Na een dag instructie aan boord merk je dat jullie soepeler samenwerken en beter manoeuvreren in lastige situaties. Dat zorgt voor een heerlijk ontspannen vakantiegevoel. We raden iedereen, die nog niet op de Middellandse Zee heeft gevaren, aan van deze mogelijkheid gebruik te maken.


De zeiljachten

Bij Amorgos kun je kiezen uit meer dan 400 jachten met veel variatie in type, lengte, bouwjaar, luxe en prijs.

Kies een jacht en eventuele opties die het beste aansluiten bij je persoonlijke wensen. Let daarbij op vaargebied, grootte, aantal hutten, leeftijd en prijs.

Neem contact met ons op voor een advies of het plaatsen van een optie.