Flottieljezeilen
Griekenland, Kroatië, Caribbean

Flottieljebegeleiding

Specifiek voor Amorgos is dat onze flottieljeleiders zijn opgeleid als zeilinstructeur en ervaring hebben in het begeleiden van groepen. Een flottieljeleider verblijft maximaal 6 weken aaneengesloten voor Amorgos in het zeilgebied. We willen namelijk dat onze flottieljebegeleiding fris, enthousiast en energiek is.

Op deze manier zeil je samen met een professionele en enthousiaste flottieljeleider, die graag helpt als dat nodig is. Alleen in Italië hebben we, in verband met de complexiteit van het vaargebied, gekozen voor vaste begeleiding.


Het flottielje moederschip

De flottieljeleider vaart op een eigen jacht en heeft een gezin, groep meezeilers of cursisten van Amorgos aan boord.

Soms zijn er nog andere Amorgosjachten in de buurt, bijvoorbeeld een jacht waarop zeezeilcursus wordt gegeven of een gezin dat een zeiljacht met schipper huurt.


Bij grote flottieljes een extra flottieljeleider

Bij grote flottieljes (5 of meer jachten) zijn er in het hoogseizoen op het moederschip een schipper/instructeur (voor de deelnemers op het moederschip) en een flottieljeleider.

De flottieljeleider heeft zo zijn handen vrij om iedereen in het flottielje bij te staan. Hiermee maakt Amorgos een persoonlijke benadering ook mogelijk in de grotere flottieljes. In Italië is altijd een extra flottieljeleider aanwezig.


Een stukje extra begeleiding

Ga je flottieljezeilen tussen 4 juli en 21 augustus dan heb je de mogelijkheid om tijdens je vakantie één of twee dagen een instructeur aan boord te boeken. Dat is de ideale manier om samen met je gezin of bemanning extra training te krijgen in haven- en zeilmanoeuvres. Na een dag instructie aan boord merk je dat jullie soepeler samenwerken en beter manoeuvreren in lastige situaties. Dat zorgt voor nog meer ontspannen vakantiegevoel. We raden iedereen, die nog niet op de Middellandse Zee heeft gevaren, aan van deze mogelijkheid gebruik te maken.


Nog meer begeleiding?

Heb je weinig zeilervaring en wil je toch mee in een flottielje? Dan kun je één van onze Nederlandse Amorgosschippers of instructeurs in huren. Zij zeilen samen met jullie en nemen je mee langs ongerepte stranden, waar je met een ander vervoersmiddel nooit zou zijn gekomen! De schipper slaapt aan boord van jullie jacht en zorgt voor een zorgeloos zeilavontuur. Misschien is dit voor jou de manier om kennis te maken met flottieljezeilen.