Zeiljacht Huren
Griekenland, Kroatië, Italië, Spanje, Turkije, Caribbean, Nederland

Borgsom

De borgsom moet ter plekke worden voldaan in contant geld of met een creditcard. Informatie over welke creditcards op jouw vakantiebestemming geaccepteerd worden, ontvang je ruim voor vertrek. De jachten zijn all-risk verzekerd. De borgsom is tevens je eigen risico. Het eigen risico kun je beperken.


Beperking eigen risico

Hoge kosten in geval van schade kunnen het plezier aan het eind van je vakantie bederven. Dit kun je grotendeels voorkomen door bij boeking het eigen risico te beperken.


De afkoopsom bedraagt 10% van de borgsom. Je beperkt je eigen risico hiermee tot 10% van de borgsom. Wanneer de borgsom bijvoorbeeld € 2.000 bedraagt, kun je het eigen risico beperken tot € 200. Bij boeking betaal je dan 10% van de totale borgsom, in dit geval dus 10% van € 2.000 = € 200.

De afkoopsom dekt alle vormen van schade aan het eigen jacht en schade toegebracht aan jachten van derden, met uitzondering van:

  • schade ontstaan door dronkenschap, joyriding en anderszins opzettelijke vernielingen door schipper of bemanningsleden,
  • sleepkosten door anderen dan de rederij waar het jacht gehuurd is
  • het achterlaten van het jacht in een andere haven dan de thuishaven
  • vermissing van bijboten of buitenboordmotoren
  • schade aan spinakers
Ook in het geval je het eigen risico beperkt, moet de borgsom gewoon ter plaatse worden voldaan. In geval van schade worden de kosten van de borgsom afgetrokken en ontvang je ter plekke een rekening. Je stuurt de rekening binnen 3 maanden naar Amorgos. Amorgos stort het bedrag minus 10% van de borgsom binnen een maand op je rekening terug.


Volledige afkoop eigen risico

Wanneer je zeilt met een Amorgos schipper of instructeur biedt Amorgos je de mogelijkheid het eigen risico volledig af te kopen. De afkoopsom bedraagt dan 15% van de borgsom. Wanneer de borgsom bijvoorbeeld € 2.000 bedraagt, koop je in dit geval het eigen risico volledig af voor € 300 (= 15% * € 2.000).


Huurperiode

De jachten worden in de regel per week verhuurd van zaterdag tot zaterdag. Uitzondering hierop is het Caraïbisch Gebied waar iedere dag verhuur mogelijk is. Aan het begin van de huurperiode kun je vanaf 17.00 uur over je gehuurde jacht beschikken.

Aan het eind van de huurperiode kom je op vrijdagmiddag (dag voor afstapdag) voor 18.00 uur terug in de jachthaven, waarna het jacht wordt uitgecheckt. Je verlaat het jacht dan op zaterdag uiterlijk om 9.00 uur. Afwijkende data en tijden zijn in overleg mogelijk.


Vaarbewijs

Voor het zeilen in Kroatië, Griekenland en Turkije is een internationaal vaarbewijs (ICC Coastal Waters) gewenst. In Spanje, Italië en het Caraïbisch Gebied is een ICC verplicht.

Sinds 1 januari 2010 ontvang je het ICC automatisch bij het behalen van je Klein Vaarbewijs 2 op één pas. Heb je een Klein Vaarbewijs of TKN dat is afgegeven voor die datum dan kun je dat bij CBR omzetten naar een nieuw model met "geïntegreerd ICC" (kijk op www.cbr.nl voor extra informatie en het aanvraagformulier).

Als je niet in het bezit bent van diploma Vaarbewijs 2 of TKN neem dan contact op voor meer informatie.


Verplichte eindschoonmaak en transitlog

In de meeste vaargebieden is een transitlog verplicht gesteld. Het transitlog is een chartervergunning (scheepspapieren) die wordt afgegeven door de lokale autoriteiten. De kosten hiervoor verschillen per verhuurder en zijn soms verwerkt in de huurprijs, soms in een bedrag dat je afrekent bij het inchecken van het zeiljacht. Daarnaast rekenen de meeste verhuurders verplichte schoonmaakkosten die je bijna altijd ter plaatse betaalt.

Om het eenvoudig te houden vatten wij dit samen als 'verplichte eindschoonmaak en transitlog'. De kosten hiervoor vind je terug bij de beschrijving van ieder jacht en op een prijsberekening of offerte voorstel.


Achterlaten jacht

Als je door omstandigheden (bijvoorbeeld harde wind) het jacht niet terug kunt brengen naar de thuishaven en het jacht op een andere plaats achterlaat, zullen de kosten van het terugbrengen van het jacht in rekening gebracht worden. De kosten zijn afhankelijk van de plek waar het jacht achtergelaten wordt en kunnen variëren tussen € 200 en € 1200. Met name bij zeiltochten naar de Griekse Cycladen, waar het gemiddeld harder waait, bestaat dit risico.


Je vlucht

Amorgos kan ook je vliegreis verzorgen. Neem contact op met Amorgos voor de mogelijkheden en een exacte prijsopgave.


Hotelovernachtingen en verlenging

Uitgerust beginnen aan een zeilvakantie? Of eerst een paar dagen cultuur snuiven op het land? Vraag Amorgos om advies.