Flottielje zeilen Kroatië
Adriatische Zee (Pula-Venetië-Pula)

Gezellig, veilig en gemakkelijk…
Special: van Pula naar Venetië

De special van dit seizoen is het flottielje vanuit Pula via de kust van Istrië naar Venetië. Genieten van zon, zee, wind en het gezelschap in een eigen Amorgos flottielje. Dit is een bijzonder flottielje dat we slechts enkele keren varen.

Update met informatie ivm. coronavirus

Ontdek Istrië en waag een flinke oversteek naar Venetië. Onze flottieljes worden begeleid door één of twee flottieljeleiders die je – indien nodig – bijstaan met raad en daad. Die de weg weten naar de mooiste baaien om een paar uur te dobberen, die je attenderen op de nabijheid van dolfijnen of die een plekje reserveren op dat gezellige terras in Porec of Rovinj om, onder het genot van een streekwijn, na te genieten van een heerlijke zeildag.

Elke dag begint er weer een nieuw avontuur en je zult je al snel zo vrij als een vogeltje tussen prachtige Kroatische baaien voelen! Flottieljezeilen biedt je de mogelijkheid om zorgeloos te genieten van een avontuurlijke vakantie.


Flottieljezeilen vanuit Pula naar Venetië

Istrië en Italië
 • Een tocht met flinke oversteek;
 • avontuurlijk zeilgebied met prima wind;
 • romantiek in oude steden en kleine dorpen;
 • goed bereikbaar met de auto;
 • wind: 2 - 6 Bft
 • dagafstanden: 10 - 60 Nm;
 • vertrek en aankomst: Pula.
Vanuit Pula starten onze flottieljes rustig aan met een 2 etappes naar het Noorden van Istrië. Je legt deze vakantie je zeiljacht aan in mooie historisch en romantische stadjes! Ze steken elkaar naar de kroon: Pula, Rovinj, Ventië en Novigrad. Het is een mix van Italiaanse lagunes en Italiaanse gezelligheid met uitzichten op de Sloveense Alpen vanuit middeleeuwse stadjes aan het water en uitgaansmogelijkheden aan de kust van Istrië. Lig je de ene dag aan een levendige kade, de volgende dag anker je aan een mooringboei midden in een prachtige baai of word je wakker met de San Marco-basiliek binnen handbereik!

De meest voorkomende wind aan de kust van Istrië en op het noordelijk deel van de Adriatische zee is een matige Maestral uit het noordwesten. De bekendste wind is waarschijnlijk de Bora. Dat is een noordoostenwind die ontstaat door de rotswanden en dalen in het Velebitmassief, een indrukwekkend gebergte op het vasteland. De bora wordt goed voorspeld en houdt over het algemeen in de zomer slechts kort aan. Wat verder uit de kust is hij minder hard en verraderlijk. En… na de bora schijnt altijd de zon! Onze flottieljes houden hier goed rekening mee indien nodig.

Meestal zitten er 1 of 2 dagen tussen waarop we een wat langere afstand van 25 mijl zeilen. De andere dagen zeilen we kortere afstanden, waarbij je alle vrijheid hebt om je eigen ´ommetje´ te varen. De Adriatische zee heeft een mediterraan klimaat met aangename temperaturen vanaf april of mei. In de zomer is het gemiddeld 27 graden, dus je kunt dagelijks zonnebaden of een verfrissende duik nemen.

Wil je meer weten over de natuur, de havens en de historie? Lees dan verder over dit deel van de Istrië op de tabbladen bestemming en route.


Wanneer? Onze vertrekdata 2020

Alles over Flottieljezeilen met Amorgos
Flottieljezeilen vanuit Pula, Kroatie 2020:
 • 8 dagen: 8 en 15 augustus


Waar? Vertrekhaven Pula

Pula is een historische stad met meerdere havens aan het zuidelijke puntje van Istrië. Marina Veruda heeft een receptie, bar, restaurant, uitstekende douchefaciliteiten, supermarkt, nautische winkel, reparatieshop, 15t kraan en bewaakte parkeerplaatsen. Er is een tankstation in de jachthaven en telt 620 ligplaatsen.

De haven ligt op ongeveer 1400km vanaf Utrecht, en is zowel per auto als via het vliegveld van Pula (5 km afstand) goed bereikbaar. Er zijn regelmatige busverbindingen naar Pula stad. De jachthaven heeft de prestigieuze ‘Blauwe Vlag’ ontvangen vanwege de manier waarop zij het milieu en de omgeving respecteert.

De vloten in Pula hanteren verschillende kortingen en prijzen. Kijk hiervoor onder het tabje Zeiljachten & Prijzen.


Prijzen flottieljezeilen Kroatië

Wanneer je met Amorgos in Kroatië gaat flottieljezeilen betaal je aan Amorgos:

 • flottielje begeleiding: € 195 euro per week;
 • eventueel bijgeboekte extra begeleiding (instructie aan boord, voorbereidingsdagen, schipper);
 • de huur en bijkomende kosten van het gekozen jacht;
 • eventuele opties bij het jacht;
 • eventuele vliegreizen en verzekeringen.


Flottieljezeilen met Amorgos Zeilvakanties biedt je:

 • kinderflottieljes met alle vrijheid om ook je eigen gang te gaan;
 • ervaren Nederlandse begeleiding voor advies en assistentie op jouw verzoek;
 • mogelijkheid tot boeken van instructeur aan boord;
 • gemak en veel gezelligheid, ideaal wanneer je zeilt met gezin;
 • voorbereidingsdagen met ervaren instructeurs in Nederland;
 • de zekerheid en kwaliteit van SGR, ANVR, CWO en Calamiteitenfonds.