Bestemming Turkije
Lycische Kust (Bodrum)


  • Diepe groene inhammen met beschutte baaien
  • Zonnig en aangenaam van begin april t/m november, erg warm in augustus
  • Veel faciliteiten in Bodrum en Marmaris
  • Wind: 2 - 6 Bft
  • Dagafstanden: 10 - 20 Nm
  • Vertrek en aankomst: Bodrum

Kust met diepe inhammen en veel afwisseling

Dit is een vakantiebestemming voor iedereen: natuurliefhebbers, zonaanbidders, fotografen, sportievelingen, zeilers en archeologen. Je vindt lieflijke vissershaventjes en populaire vakantieoorden, maar ook natuur, cultuur en mythologie. Overblijfselen uit de Oudheid getuigen van meer dan 5000 jaar geschiedenis.


Baai van Bodrum

Een riant middeleeuws kasteel gebouwd door de Ridders van Rhodos bewaakt de staalblauwe baai van Bodrum. Dit is een diepe baai met meerder vissersplaatsjes en stadjes waarin de Egeische en de Middellandse Zee elkaar vinden. Duikers ontdekken onder water talloze koraalriffen, grotten en majestueuze rotsformaties, waarin octopussen en kleurrijke sponsen in alle vormen en afmetingen leven.


Mediterraan flaneren in Bodrum

Talloze vakantiegangers zijn reeds gevallen door de charme van dit stadje. Het is goed bereikbaar per vliegtuig en biedt veel faciliteiten. Eenmaal afgemeerd kun je rustig wandelen over de met palmbomen omringde promenade aan het water. Een paar mijl buiten de haven kun je in helder rustig zeewater zwemmen.


Rust en natuur buiten Bodrum

Zowel het schiereiland bij Bodrum als bij Marmaris ligt bezaaid met leuke dorpjes en restaurantjes in rustige baaien. Maak een tocht langs de stille inhammen, citrusgaarden en beboste eilanden. Geniet van de met olijfbomen begroeide heuvels die bekroond worden met kleine windmolens die nog steeds het graan malen. En neem iedere dag weer een duik in één van de grotten langs deze kust waar het warme mineraalwater uit de rotsen stroomt.


Naar het zuiden

Meer naar het zuiden ligt Marmaris. Deze stad ligt in een baai omringd door een ruw gebergte begroeid met dennenbomen. Deze kustplaats is ideaal voor watersport- en zeilliefhebbers. Het oude Marmaris (Physkos) was een belangrijke stopplaats op de Anatolië-Rodos-Egypte handelsroute. Je kunt hier de ruïnes bezichtigen van de citadel die Süleyman I op een heuvel liet bouwen.