Bestemming Caribbean
British Virgin Islands (Caribbean)

British Virgin Islands

Tussen Puerto Rico en Sint Maarten ligt een prachtige eilandengroep: de Britse Maagdeneilanden. De BVI staan internationaal bekend als een paradijs voor zeilers. Het is een stukje reizen, maar dan heb je ook iets. Wat moet je je bij de BVI voorstellen? Meer dan 60 eilanden. Het hele jaar door ca. 29 graden. Constante wind, kalme zee, honderden ankerplaatsen. Prachtige natuur zowel op de eilanden als onder water. Een intieme sfeer met een hoge levensstandaard.
De Caribbean klinkt voor sommigen als een gebied voor ervaren zeilers. In dit geval valt dat mee: de Britse Maagdeneilanden zijn prima toegankelijk, ook voor minder ervaren zeilers. De afstanden zijn kort en je ziet waar je heen zeilt. De wind is van november tot juli stabiel, kracht 3 tot 4 en er is voldoende beschutting tussen de vele eilanden.

Tortola: mañana mañana

Op Tortola vind je meer tortelduiven dan inwoners. Daar komt de naam Tortola vandaan. Het is het grootste eiland van de Britse Maagdeneilanden en de hoofdstad Road Town is voorzien van banken, winkels, restaurants en bars. In de haven is het een komen en gaan van veerboten, jachten en cruiseschepen, maar de betere stranden liggen aan de andere kant van het eiland. Bekende plekjes zijn Apple Bay, Carrot Bay, Cane Garden Bay, Brewers Bay en Trunk Bay. Allemaal met hun eigen 'mañana mañana' sfeer, inclusief cocktail bars en restaurantjes. Tortola, en eigenlijk de hele BVI, staat bekend om haar fantastische snorkel locaties. Probeer een keer voor anker te gaan in Brewer's Bay, Smuggler's Cove of Long Bay en laat je verrassen.


Jost van Dyke: paradijs op aarde

Prachtig! Eigenlijk zouden we niet meer moeten schrijven... Het uitzicht op de baaien en de zee is geweldig. Het uitzicht op de bergen van Tortola en de ander eilanden. is prachtig. De stranden zijn relatief ongerept. De grote baai (Great Harbour) met barretjes op het strand is super. De hellingen zijn weelderig groen en het water kraakhelder en blauw... En verder? Verder is er niet veel! Jost van Dyke is een klein eiland met een paar honderd bewonders, waar vroeger een Nederlands piraat (Joost van Dyk) zijn onderkomen zocht.


Anegada en Virgin Gorda

Op Anegada wonen nog minder mensen. Een oase van rust met een enorm rif voor de kust. Natuurlijk kun je ook hier fantastisch zwemmen en snorkelen. Alsof je in een openlucht aquarium zwemt. Het eiland draait op vis en een klein beetje toerisme. Stel je bij dat laatste niet te veel voor: er komt drie keer per week een veerboot. Maar een groot deel van de BVI wordt door Anegada voorzien van verse vis en kreeft.
Het bergachtige Virgin Gorda is met afgelegen stranden en baaien een natuurlijke trekpleisters. De kust is kronkelig met talrijke inhammen en baaien en de heuvels zijn vruchtbaar groen. En in sommige baaien vind je de meest geweldige aanlegplaatsen met top faciliteiten aan wal.