Zeiljacht Huren Caribbean
British Virgin Islands (Caribbean)

De trossen los ... in de BVI, Tortola

Ver weg, maar bereikbaar voor velen. De Britse Maagdeneilanden zijn als vaargebied ook voor zeilers met een gemiddelde ervaring een prima bestemming. De eilanden bieden voldoende beschutting tegen de deining van de oceaan. De temperaturen zijn heerlijk. De zon schijnt er veel en vaak. En je vind er letterlijk honderden baaien en ankerplaatsen.

De Britse Maagdeneilanden combineren prachtige natuur, afgelegen gebieden met een intieme en gezellige sfeer, luxe resorts en alternatieve ontspannen strandbarretjes aan witte stranden met wuivende palmen.

De BVI is voor Nederlanders een minder bekend zeilgebied. En dat is onterecht. De afstand is misschien een beperking, maar het gebied zelf is geweldig en zeer de moeite waard.


Voor een korte of langere vakantie

British Virgin Islands
 • Tropische Archipel;
 • zeilervriendelijk en 'gemakkelijk' te bevaren;
 • veel mooie baaien, ook om te overnachten;
 • goede condities van november tot juli;
 • witte zandstranden, luxueuze resorts;
 • snorkelen en duiken bij koraalriffen
 • wind: 2 - 5 Bft
 • dagafstanden: 5 - 15 Nm;
 • vertrek en aankomst: Tortola.
Wil je alles zien in de BVI, dan is een korte vakantie van zeven dagen wellicht te weinig. Ieder eiland heeft zijn eigen highlights en is de moeite van een bezoek waard.

Het is een heerlijk gebied om ook te relaxen: blijf eens een dag liggen in één van de paradijselijke baaien en maak een wandeling in de omgeving! Of pak de bijboot en ga op zoek naar prachtige snorkel- en duikspots.

Wat ons betreft zijn alle eilanden de moeite waard, maar zijn Jost van Dyke en Anegada verplichte kost. Of je nu langer of korter in de BVI bent.

De sfeer op het kleine Jost van Dyke is super en de beste painkiller cocktails van de hele BVI vind je hier, in de 'Soggy Dollar Bar'.

Op Anegada zou je eigenlijk minimaal twee nachten willen blijven: dan heb je alle tijd om dit platte eiland met een scooter te verkennen. Je vindt er ontzettend veel mooie plekjes en kunt er heerlijk kreeft eten.


Zeilen in de BVI

Alles over Zeiljacht Huren met Amorgos
De havens zijn goed tot zeer goed. Je vindt in Gorda Sound op het grotere eiland Virgin Gorda absolute topklasse resorts.

Die liggen op de meest prachtige plekken en zijn soms alleen per boot of helikopter bereikbaar! Hier wordt in luxe geleefd en is aan niets een tekort.

De wind is constant, in het hoogseizoen windkracht 3 tot 4. En het water is relatief rustig door de beschutting van de eilanden. Hierdoor kun je op veel plekken goed overnachten in een baai op eigen anker.

Het water is diep en rotsen of andere obstakels worden goed beschreven op de kaarten en in de pilots. Je kunt grotendeels op zicht navigeren in de de BVI.


Britse Maagdeneilanden als bestemming voor een gezinsvakantie

Door de vele mogelijkheden binnen een kleine straal zijn de Britse Maagdeneilanden een goede bestemming voor een luxe gezinsvakantie. Een erg bijzonder alternatief voor de bekende bestemmingen in de Middellandse Zee!

Ook naast het zeilen is er veel te beleven: voor de oudere jeugd is het uitgaansleven in de baaien geweldig. De stranden zijn wereldberoemd. En je kunt er goed surfen, snorkelen of een duikexcursie maken.


Vertrekhaven Road Town, Tortola

Road Town ligt aan een natuurlijke baai tegen groene heuvels. De jachthavens liggen in een aantal beschutte inhammen. Het is er een komen en gaan van cruiseschepen, ferries en zeiljachten. In Road Town vind je voldoende winkels en banken. Je kunt er prima uit eten en de bars zijn tot diep in de nacht geopend.

Amorgos werkt samen met één vloot vanuit Road Town. Deze vloot hanteert zijn eigen kortingen en prijzen. Kijk hiervoor onder het tabje zeiljachten en prijzen.


Prijzen Zeiljacht Huren

Wanneer je bij Amorgos in de Britse Maagdeneilanden een zeiljacht huurt, betaal je aan Amorgos:

 • de huur en bijkomende kosten van het gekozen jacht;
 • eventuele opties bij het jacht;
 • eventueel bijgeboekte extra begeleiding (flottieljebegeleiding, instructie aan boord, voorbereidingsdagen, schipper);
 • eventuele vliegreizen en verzekeringen.