Route Caribbean
Martinique - Grenadines

Voorbeeldroute Martinique - Grenadines



Dag 1 Amsterdam - Martinique

Afhankelijk van de beschikbare vliegtickets vertrek je of vanaf Schiphol naar Paris-Charles de Gaulle of reis je vanaf Amsterdam of Rotterdam met de Thalys naar Paris Nord. In Parijs neem je een taxi naar Paris Orly, waar je op het vliegtuig stapt naar Fort de France op Martinique. Neem samen met je reisgenoten een taxi naar de jachthaven in Le Marin. In de laatste informatie van Amorgos vind de ligplaats van ons jacht dat te herkennen is aan de blauwe Amorgos vlag.


Dag 2 Le Marin - Rodney Bay

Vandaag moet er veel gebeuren: jacht inchecken, uitklaren en inkopen doen. Rond het middaguur varen we uit richting de eerste bestemming Rodney bay op St. Lucia.

St. Lucia is het grootste Engelstalige bovenwindse eiland. Het heeft prachtige zandstranden en tropische regenwouden. De eerste stop is Rodney Bay, vooral een nuttige plek. Hier kun je geld wisselen en we klaren weer opnieuw in. Op Pigeon Island, een soort schiereiland bij Rodney Bay, kun je wandelen in schaduwrijke tuinen en een klim maken naar een oud, deels gerestaureerd, fort.
Afstand: 31 zeemijlen..


Dag 3 Rodney Bay - Soufriere

Van Rodney Bay naar Soufriere is het maar 13 zeemijl varen. Soufriere is een prachtige baai met palmstranden tegenover de slapende vulkaan Petit Piton. Op zee komen de bootjes ons al tegemoet om te vragen of ze een lijn naar de kant mogen brengen als we voor anker gaan.

In Soufriere kun je met een lokale gids een tocht maken door het regenwoud en de Petit Piton beklimmen. Je kunt er ook voor kiezen om de onderwaterwereld te verkennen. Met name aan de noordkant van de baai kun je prachtig snorkelen.
Afstand: 13 zeemijlen.


Dag 4 Soufriere st. Lucia - Cumberland Bay, st. Vincent

St. Vincent is het volgende eiland dat we aandoen. Het is een eiland dat nauwelijks door het toerisme is ontdekt. Ook hier zijn weer regenwouden en voor de echte klimmers onder ons kan men de 1000 meter hoge vulkaan Soufriere beklimmen. De eerste stop is Cumberland bay.

Deze baai is omgeven door een prachtig zandstrand waar met name "local kids" uitbundig gebruik van maken. Vandaag eten we aan boord van de groente, vis en het fruit dat ons wordt aangeboden door op surfplanken ronddobberende locals.
Afstand: 45 zeemijlen.


Dag 5 Cumberland Bay - Bequia

Voor we vertrekken kun je nog een tocht maken naar de watervallen en een duik nemen in het water. Vervolgens zetten we koers naar het meest noordelijke eiland van de Grenadines, Bequia. Dit is een echt zeilers- en zeemanseiland. Er worden nog steeds boten gebouwd onder de palmbomen.

Bequia kent drie baaien. De Admiralty Bay, met het stadje Port Elizabeth, biedt de meeste gelegenheid om uit te gaan. Hier kunnen we veilig ankeren of aan een mooringboei liggen.
Afstand: 17 zeemijlen.


Dag 6 Bequia - Mayreau

In Bequia kun je bij de plaatselijke duikschool een duikuitrusting huren en met een divemaster de onderwaterwereld bewonderen. Er is tijd genoeg want de te zeilen afstand naar Mayreau, de volgende bestemming is niet groot.

Daar gaan we in Salt Wishtle Bay voor anker. Let op, bij de zuidkant van de baai bevindt zich een koraalrif waar menig jacht op vast is gelopen. In het dorpje zijn enkele restaurants waar je heerlijk versgevangen kreeft kunt eten.
Afstand: 20 zeemijlen.


Dag 7 Mayreau - Tobago Cays

Tobago Cays is werkelijk prachtig. Een hoogtepunt van je reis vanwege de verzameling 'bounty-eilanden', die omgeven zijn door een hoefijzervormig rif. Hier komt het aan op je navigatiekennis. Via een smalle, ondiepe doorgang varen we het rif binnen en gaan voor anker tussen de eilandjes. De zee om ons heen is volkomen vlak. Een geweldige plek om te snorkelen, zwemmen en aan het strand te liggen. We kunnen overnachten in de baai en barbecuen op het strand. We kunnen in onderling overleg ook 's avonds weer terug naar het nabij gelegen Mayreau waar we voor anker gaan in Saline Bay.
Afstand: 13 zeemijlen.