Zeiljacht Huren Griekenland
Ionische Zee (Corfu)

De trossen los…
in Griekenland, Corfu

Meer ervaren zeilers kunnen ook zelf het avontuur zoeken. Zij huren zelfstandig een zeiljacht en gaan alleen met schip, wind en water op pad in een uitmuntend vaargebied. Maak een keuze uit een kleine vloot van goed onderhouden schepen vanuit een prachtige jachthaven midden op Corfu.

Update met informatie ivm. coronavirus

Zeil hier om te ontspannen en te luieren, om lange mooie tochten te maken, of om Griekenland te leren kennen vanuit idyllische plekjes die op een andere manier niet te bereiken zijn. Je bepaalt voor één of meer weken je eigen koers. Het schip heeft alle faciliteiten die je nodig hebt en je kunt binnenlopen waar en wanneer je maar wilt.

Wissel eeuwenoude stadjes, landerijen, heuvels, stranden, vriendelijke haventjes op Corfu af met prachtige baaien, rotsachtige inhammen en gezellige kades op Paxi of met de bergen, baaien, opnieuw schilderachtige haventjes, ouzo en gastvrijheid op het Griekse vasteland... Dit is een geweldige combinatie voor een prachtig vakantieavontuur met vrienden of familie. Gooi de trossen los... en ontdek Corfu.


Zeilen rond Corfu

Ionische Zee
 • Glooiend hellingen met olijfbomen en cipressen;;
 • zonnig en aangenaam van begin mei t/m september;
 • korte afstanden en stranden, ook om te overnachten;
 • relatief beschut met weinig golfslag;
 • populair bij gezinnen met kinderen;
 • wind: 2 - 5 Bft
 • dagafstanden: 5 - 15 Nm;
 • vertrek en aankomst: Gouvia.
Corfu staat bekend om haar gastvrijheid en groene natuur. De bewoners houden van gezelligheid en zelfs de kleinste aanleiding wordt aangegrepen om er een feestje van te bouwen. De heuvels staan vol olijfbomen en cipressen en in de dorpjes zie je veel bloeiende oleanders.

Je kunt prima beschut zeilen tussen Corfu en het Griekse vasteland. Maar binnen een week kun je ook naar het zuiden zeilen tot het schilderachtige dorp Parga of zelfs Ligia en de eilanden Paxos en Anti-Paxos.

Deze eilanden zijn een waar zeilersparadijs en worden in de zomermaanden druk bezocht door (zeil)jachten en excursiebootjes om aan te leggen in een verstopte baai of aan de kades van Gaios en Lakka.


Voorspelbare wind

Alles over Zeiljacht Huren met Amorgos
Het vaargebied kenmerkt zich door rust en heeft een open en wijds karakter. De wind is er voorspelbaar. In de zomermaanden staat er vaak een noordwesten wind die ook best een paar dagen flink kan doorzetten. Maar meestal stabiel en "achter" Corfu valt het bij deze wind met de golfslag reuze mee.


Afwisselend!

Alleen ten anker liggen in de mooiste baaien is geen uitzondering. De haventjes zijn er knus en sommige zijn toeristisch, maar op een leuke manier: veel barretjes, taveernes en kleine winkeltjes. Je hebt eigenlijk overal alternatieve stille ankerplaatsen in een baai, vaak op loopafstand van het dorp. Op een aantal plaatsen liggen zelfs zandstranden waar je goed voor anker kunt liggen met een lijn naar de wal: een mooie afwisseling op de rotsachtige baaien of betonnen kades.

De dagafstanden maak je zo lang als je zelf wil, maar binnen vijf tot vijftien mijl is er altijd wel weer een overnachtingsmogelijkheid. Er is dus voldoende tijd om lekker te luieren, zonnen en zwemmen of om vroeg in de haven te zijn en het binnenland te verkennen. Dit vaargebied leent is hierdoor ook erg geschikt voor kinderen.


Vertrekhaven Gouvia Marina

De haven van Gouvia Marina is voor Griekse begrippen een nette en moderne haven. De haven ligt op nog geen kwartier rijden van de luchthaven bij twee kleine dorpjes: Gouvia en Kondokali. In de haven vind je een kleine supermarkt, tankstation, café en zelfs een zwembad.

De dorpjes zelf zijn sfeervol met taveernes, barretjes veel kleine winkeltjes en een drukke dorpsstraat. Je kunt er scooters huren en er zijn zand- en kiezelstranden te herkennen aan de (rieten) parasollen.

Amorgos werkt samen met twee vloten vanuit Corfu. Deze vloten hanteren hun eigen kortingen en prijzen. Kijk hiervoor onder het tabje Zeiljachten & Prijzen.


Prijzen Zeiljacht Huren

Wanneer je bij Amorgos in Griekenland een zeiljacht huurt, betaal je aan Amorgos:

 • de huur en bijkomende kosten van het gekozen jacht;
 • eventuele opties bij het jacht;
 • eventueel bijgeboekte extra begeleiding (flottieljebegeleiding, instructie aan boord, voorbereidingsdagen, schipper);
 • eventuele vliegreizen en verzekeringen.