Flottielje zeilen Kroatië
Dalmatië (Sukosan - Split - Sukosan)

Special 18 juli 2020:
Tweeweekse tocht Sukosan - Trogir - Sukosan

Dit is een tocht voor zeilers die twee weken willen zeilen. De route voert langs de prachtige hoogtepunten van de Dalmatische kust. Tussen Sukosan en Trogir liggen achtereenvolgens de Zadar archipel, de Kornati eilanden, de Sibenik archipel, de grillige rotskust bij Rogoznica en de Midden Dalmatische eilanden... De keuze is reuze!

Update met informatie ivm. coronavirus

Vanuit Sukosan zeilen we eerst richting de schilderachtige eilanden rond Murter en Sibenik. Daar overnachten we in zowel levendige havenplaatsen als kleine authentieke Dalmatische dorpjes. Onze flottieljeleiders weten precies in welke baai jij je de eerste ontdekker waant en op welk terras je het beste ´langoest a la Primosten´ kunt bestellen. Verder naar het zuiden ontdekken we oude vissersdorpen vol nostalgie, verlaten inhammen voor een perfecte nacht onder de sterren en de bruisende steden Trogir, Split en Hvar.

Je zeilt zelf je eigen schip. Je legt op het einde van de dag aan tussen de andere gezinnen uit het flottielje in een nieuwe haven of baai. Onze eigen flottieljeleiders staan je bij waar nodig en verzorgen dagelijks de routeplanning en tochtvoorbereiding. Iedere dag geniet je van de adembenemende vergezichten, de prachtige grillige kustlijn en de mogelijkheden van dit geweldige gebied.


Flottieljezeilen Sukosan - Trogir - Sukosan

Dalmatische Kust
 • Groter gebied; nog meer afwisseling;
 • heerlijk klimaat, voldoende havens, mooie eilanden;
 • eilanden, baaien, nationale parken, historische steden, levendige havens;
 • een uitstapje naar Zadar, Sibenik, Split of Trogir;
 • wind: 1 - 5 Bft
 • dagafstanden: 15 - 25 Nm;
 • vertrek en aankomst: Sukosan.
Het vaargebied is groot en daardoor zijn de mogelijkheden divers. Vanuit het mooie eilandenrijk rond Pasman en Dugi Otok, naar de rust en ruimte tussen de Kornati eilanden. Van het open water ten zuiden van de Kornati eilanden en via de bewoonde en onbewoonde eilanden in de Sibenik Archipel, naar de rotskust tussen Primosten en Drvenik Veli.

In zuidelijk deel liggen de grotere eilanden Brac, Solta en Hvar. Hier varen we naar beschutte baaien met een charmant restaurant en kraakhelder water. Je kunt een bezoek brengen aan de energieke stad Split, met een groot cultureel erfgoed en een bruisend nachtleven. We leggen ook aan in het historische stadje Trogir met haar kleine steegjes.

Deze route combineert een aantal dunbevolkte authentieke eilanden met levendige en historische kustplaatsen. Op de eilanden leg je aan bij een klein dorp of gaat voor anker in een beschutte baai. In de kustplaatsen overnachten we in moderne marina's met prima faciliteiten. In bijna iedere haven liggen mooringlijnen en in veel baaien kun je gebruik maken van een mooringboei. In de iets grotere baaien vind je een restaurant of taveerne op de wal waar we kunnen eten. Boodschappen slaan we zo veel mogelijk op het vaste land in, want op de eilanden is het aanbod beperkt.

Over het algemeen is de wind in juli en augustus rustig. De meest voorkomend wind in de zomer is de noordwestelijke Maestral. Hij komt op tussen 10 en 11 uur en bereikt zijn hoogtepunt vroeg in de middag (meestal windkracht 4 tot 5). Tegen de avond is het vaak windstil. De Maestral brengt goed weer met witte wind wolkjes. Af en toe steekt de Bora op: een krachtige noordoostenwind. Wanneer die wordt voorspeld, zoeken we een goede ligplaats.

Wil je meer weten over de natuur, de havens en de historie? Lees dan verder over dit deel van de Kroatische kust op de tabbladen bestemming en route.


Wanneer? Onze vertrekdata 2020

Alles over Flottieljezeilen met Amorgos
Tweeweekse tocht Sukosan - Trogir - Sukosan:
 • 18 juli t/m 1 augustus


Waar? Vertrekhaven Sukosan

Sukosan is een dorp in de ruime baai Zlatna Luka, op tien kilometer van Zadar. In het dorp bevindt zich de grootste jachthaven van Kroatië, de jachthaven Dalmacija, die veel watersporters aantrekt. Alle faciliteiten zijn aanwezig. Je kunt je auto veilig achterlaten en de haven is ook goed bereikbaar vanaf de vliegvelden in Split en Zadar. Sukosan ligt op 1560 km vanaf Utrecht, waarvan het grootste deel autosnelweg.

De vloten in Sukosan hanteren verschillende kortingen en prijzen. Kijk hiervoor onder het tabje Zeiljachten & Prijzen.


Prijzen flottieljezeilen Kroatië

Wanneer je met Amorgos in Kroatië gaat flottieljezeilen betaal je aan Amorgos:

 • flottielje begeleiding: € 390 euro per week;
 • eventueel bijgeboekte extra begeleiding (instructie aan boord, voorbereidingsdagen, schipper);
 • de huur en bijkomende kosten van het gekozen jacht;
 • eventuele opties bij het jacht;
 • eventuele vliegreizen en verzekeringen.


Flottieljezeilen met Amorgos Zeilvakanties biedt je:

 • kinderflottieljes met alle vrijheid om ook je eigen gang te gaan;
 • ervaren Nederlandse begeleiding voor advies en assistentie op jouw verzoek;
 • mogelijkheid tot boeken van instructeur aan boord;
 • gemak en veel gezelligheid, ideaal wanneer je zeilt met gezin;
 • voorbereidingsdagen met ervaren instructeurs in Nederland;
 • de zekerheid en kwaliteit van SGR, ANVR, CWO en Calamiteitenfonds.