Zeiljacht Huren Griekenland
Ionische Zee (Lefkas)

De trossen los … in Griekenland, Lefkas

Op je ´eigen´ zeiljacht de Ionische Zee ontdekken! Dat is ontspanning en inspanning, avontuur en ultiem relaxen, gezelligheid en rust, zon en water… Maak een keuze uit de meer dan 150 jachten die Amorgos ervaren zeilers biedt vanuit één van de mooiste jachthavens in Griekenland.

Update met informatie ivm. coronavirus

Levkas kent aangename temperaturen, relatief beschermd vaarwater, dolfijnen, groene eilanden, kleine levendige havens en verscholen anker baaien. In het hoogseizoen komen hier zeilliefhebbers uit heel Europa. En niet alleen om op zeiljachten te varen! Ook (kite)surfers, zwaardboot- en catamaranzeilers komen al jaren naar het relatief vlakke water en prima weer rond Levkas.

Op de kleinere eilanden Kastos, Kalamos en Meganissi vind je rust en een ongedwongen sfeer. Grote steden zijn er niet, maar het eiland Levkas en sommige plaatsen op Kefalonia zijn zeker levendig. Je kunt er uitgaan, winkelen in kleine straatjes en hebt ruime keuze uit taveernes en restaurants. Die combinatie maakt Levkas een relaxed gebied voor een zorgeloze zeilvakantie. Gooi de trossen los… en ontdek de Ionische Zee.


Zeilen rond Lefkas

Ionische Zee
 • Groene hellingen, blauwe zee;
 • zonnig en aangenaam van begin juni t/m september;
 • veel mooie baaien, ook om te overnachten;
 • kleinschalig en gezellig;
 • populair bij gezinnen met jonge kinderen;
 • wind: 2 - 5 Bft
 • dagafstanden: 8 - 20 Nm;
 • vertrek en aankomst: Lefkas.
Van Lefkas wordt nog wel eens gezegd dat het er nooit waait; een beginners gebied. Het is in zekere zin een makkelijk zeilgebied: je hoeft geen lange afstanden te zeilen om een leuke plek te vinden en er staat weinig golfslag door de bescherming die de eilanden Lefkas en Kefalonia bieden. Maar de wind trekt zomers in de middag vaak aan en kan achter een hoge bergkam als het ware naar beneden vallen. Een schijnbaar windstille dag eindigt zo met lekkere bries.

In de thuishaven Marina Lefkada liggen de zeiljachten aan mooringlijnen. In de andere havens ligt bijna iedereen geankerd met de spiegel aan de kade. Stap je van boord, dan sta je vaak direct middenin een Grieks dorp waar het terrasje nooit ver weg is voor een welverdiend ankerbiertje na een heerlijke zeildag!

Het weer is van juni tot en met september perfect om het zeilen te combineren met zonnebaden op het dek of zwemmen en snorkelen rond je zeiljacht. De avonden zijn aangenaam, waardoor het leven zich grotendeels buiten afspeelt en je ’s avonds kunt flaneren en genieten van de gezelligheid op pleintjes en de kade.


Groen, blauw en wit

Alles over Zeiljacht Huren met Amorgos
De vele olijfbomen en citrusbomen kleuren de eilanden prachtig groen en steken af bij het blauwe water en de stranden of rotspartijen. Op onze route ligt het bergachtige Ithaka met het plaatsje Kioni, dat je al vanaf zee kunt herkennen aan de drie ruïnes van windmolens. En ook Frikes: een dorpje zoals op een postkaart, aan de voet van een ravijn met een rivier die naar zee stroomt en alles groen houdt, ook tijdens een heerlijk lome zomer.

Vaar langs het ongerepte kleine eiland Atokos en ga er voor anker in One House Bay (ja, inderdaad, met het enige huis op het hele eiland). Meganissi is spectaculair vanuit de lucht! Diep verscholen baaien steken omringd door groene olijfbomen. Laat je verleiden tot een ochtend- of avondwandeling, en bijvoorbeeld volg vanuit de kleine haven van Spartagori het pad naar boven en geniet van het prachtige uitzicht.


Grieks karakter en Italiaanse invloed

Fiskardo, in het uiterste noorden van Kefalonia, is gekend voor zijn sfeervolle en pittoreske haven. In de zomer een bestemming voor eilandhoppers. Het dankt zijn sfeer mede aan de traditionele en Venetiaanse gebouwen in vrolijke kleuren. Vanaf de vuurtoren heb je schitterend zicht op zee.

In het haventje van Kalamos lijkt het of de tijd heeft stilgestaan, auto’s zijn hier een bezienswaardigheid. In de haven van Vathi op Ithaka gonst het juist van de bedrijvigheid.


De extra’s

Ontmoet in de wateren rondom Lefkas de vriendelijke dolfijnen die maar wat graag een tijdje in je gezelschap vertoeven. In de kleine badplaats Vasiliki in het zuiden van Lefkas kan je je uitleven in andere watersporten zoals surfen.

Meer zin in ontspanning, geniet dan van zon, kabbelend water en een verkoelende bries terwijl je zeilt tussen Kalamos en Kastos. Vergeet hier niet je ogen open te houden voor een snorkelspot in het heldere water. Laat je, aan het eind van de dag, de vers gevangen vis goed smaken op een terras bij de lokale taverne en dompel jezelf nog eens onder in het Griekse nachtleven.

Wil je lezen over de Ionische Zee? Kijk dan verder op de tabbladen bestemming en route.


Vertrekhaven Marina Lefkada

De haven van Lefkas Stad is voor Griekse begrippen een nette en moderne haven en bevindt zich aan de oostkant van de stad. De drijvende steigers bieden in de zomer plaats aan maximaal 500 boten. In de haven vind je een supermarkt, wasserette, hotel, scooterverhuur en een aantal barretjes.

De luchthaven voor Lefkas ligt op het vasteland van Griekenland bij de havenplaats Preveza. In de maanden april tot en met oktober wordt er rechtstreeks gevlogen vanaf Schiphol Amsterdam.

Vanaf het vliegveld kun je het beste met een taxi naar de Marina Lefkada gaan. Er rijdt ook een bus, maar die is er nooit...

Levkas is een gezellige start van je vakantie: kleine winkeltjes, taveernes, een plein met terrassen en op ongeveer 3 kilometer naar het westen vindt je het eerste zandstrand. Met een brug is de stad verbonden met het vaste land. Athene ligt op 385 km afstand.

Amorgos werkt samen met twee vloten vanuit Levkas. Deze vloten hanteren hun eigen kortingen en prijzen. Kijk hiervoor onder het tabje Zeiljachten & Prijzen.


Prijzen Zeiljacht Huren

Wanneer je bij Amorgos in Griekenland een zeiljacht huurt, betaal je aan Amorgos:

 • de huur en bijkomende kosten van het gekozen jacht;
 • eventuele opties bij het jacht;
 • eventueel bijgeboekte extra begeleiding (flottieljebegeleiding, instructie aan boord, voorbereidingsdagen, schipper);
 • eventuele vliegreizen en verzekeringen.