Flottielje zeilen Griekenland
Ionische Zee (Lefkas - Zakynthos - Lefkas)

Special 18 juli en 1 augustus 2020:
Tweeweekse tocht Lefkas - Zakynthos

We zeilen naar het zuiden! Door het rijk van Odysseus op de eilanden Ithaka en Kefalonia naar onze bestemming: Zakynthos. Een eiland bekend van de 'blauwe grotten', 'het scheepswrak' en van de schildpadden. Maar ook een eiland waar je buiten de gebaande paden nog schilderachtige, nostalgische dorpjes vindt. Met kleine straatjes, ezeltjes, koffiehuizen en tavernen. De rust, de door de zon verbleekte en bijna betoverende stenen, de kleur van leem en kalksteen, we gaan het samen zoeken.

Update met informatie ivm. coronavirus

Dit wordt genieten! Zon en zee, cultuur en schildpadden. Baaien om te snorkelen, zwemmen en relaxen. Zet koers naar het groene en bergachtige Kefalonië met haar prachtige vergezichten. Ga mee, Homerus achterna naar Ithaka of dobber rond met de Caretta Caretta schildpadden in het vizier bij Zakynthos, waar snorkelen een must is!

Je flottieljeleider kent de geheimen van de Ionische Zee en zo kom je dus op de mooiste plekjes en schitterende ankerplaatsen. Dagelijks stippelen we met het flottielje de route uit en word je bijgepraat over het weer, bezienswaardigheden en eventueel te verwachten (zeil)uitdagingen. Waar nodig, ondersteunen we jou en je bemanning op zeilgebied. Dat is, naast de gezelligheid van de andere boten, het voordeel van een flottielje.


Flottieljezeilen Lefkas - Zakynthos - Lefkas

Ionische Zee
 • Groene hellingen, blauwe zee;
 • zonnig en aangenaam van begin juni t/m september;
 • veel mooie baaien, ook om te overnachten;
 • kleinschalig en gezellig;
 • populair bij gezinnen;
 • wind: 2 - 5 Bft
 • dagafstanden: 8 - 30 Nm;
 • vertrek en aankomst: Lefkas.
We noemen deze tocht het 'Zakynthos flottielje'. Een tweeweekse tocht die we twee keer zeilen in 2019 waarbij het geweldige eiland Zakynthos ons doel is. Om daar te komen start je op het eiland Lefkas. Jullie gaan dus veel meer zien dan alleen Zakynthos!

Onderweg liggen op korte afstand van elkaar prachtige eilanden: Lefkas, Meganisi, Kastos, Kalamos, Atokos, Itkaka, Kefalonia en Zakynthos. De afstanden zijn de meeste dagen niet veel verder dan 10 tot 15 mijl, maar wanneer je dat wil, heb je alle vrijheid binnen een flottielje om je eigen 'omweg' te varen. Twee dagen zeilen we een afstand van 25 tot 30 mijl en in het midden van de reis hebben we een 'rustdag' die je kunt invullen zoals je wilt.

Het eerste deel van het zeilgebied is afgeschermd van open zee door de eilanden Lefkas en Kefalonia. Daardoor staat er minder golfslag en de wind is over het algemeen rustig. De havenplaatsjes zijn overzichtelijk en liggen vaak goed beschermd. Het deel rond Zakynthos is meer open en we liggen een paar nachten voor anker onder de sterren in prachtige baaien.

Overigens is het een fabeltje dat het ´nooit zou waaien´ rond Lefkas; juist de bergruggen op de eilanden creëren in de zomer regelmatig een flinke middagbries. De flottieljeleider zal je daar op een aantal plaatsen van te voren op attenderen zodat je voorbereid bent. Wil je meer lezen over de eilanden in de Ionische Zee? Kijk dan verder op de tabbladen bestemming en route.


Wanneer? Onze vertrekdata 2020

Alles over Flottieljezeilen met Amorgos
Tweeweekse tocht Lefkas - Zakynthos - Lefkas:
 • 18 juli t/m 1 augustus
 • 1 augustus t/m 14 augustus


Waar? Vertrekhaven Lefkas Stad

De haven van Lefkas Stad is voor Griekse begrippen een nette en moderne haven en bevindt zich aan de oostkant van de stad. De drijvende steigers bieden in de zomer plaats aan maximaal 500 boten. In de haven vind je een supermarkt, wasserette, hotel, scooterverhuur en een aantal barretjes.

De luchthaven voor Lefkas ligt op het vasteland van Griekenland bij de havenplaats Preveza. In de maanden april tot en met oktober wordt er rechtstreeks gevlogen vanaf Schiphol Amsterdam. Vanaf het vliegveld kun je het beste met een taxi naar de Marina Lefkada gaan. Er rijdt ook een bus, maar die is er nooit...

Lefkas is een gezellige start van je vakantie: kleine winkeltjes, taveernes, een plein met terrassen en op ongeveer 3 kilometer naar het westen vindt je het eerste zandstrand. Met een brug is de stad verbonden met het vaste land. Athene ligt op 385 km afstand.

De vloten in Lefkas hanteren verschillende kortingen en prijzen.. Kijk hiervoor onder het tabje Zeiljachten & Prijzen.


Prijzen flottieljezeilen Griekenland

Wanneer je met Amorgos in Griekenland gaat flottieljezeilen betaal je aan Amorgos:

 • flottielje begeleiding: € 390 euro;
 • eventueel bijgeboekte extra begeleiding (instructie aan boord, voorbereidingsdagen, schipper);
 • de huur en bijkomende kosten van het gekozen jacht;
 • eventuele opties bij het jacht;
 • eventuele vliegreizen en verzekeringen.


Flottielje Zeilen met Amorgos Zeilvakanties biedt je:

 • kinderflottieljes met alle vrijheid om ook je eigen gang te gaan;
 • ervaren Nederlandse begeleiding voor advies en assistentie op jouw verzoek;
 • mogelijkheid tot boeken van instructeur aan boord;
 • gemak en veel gezelligheid, ideaal wanneer je zeilt met gezin;
 • voorbereidingsdagen met ervaren instructeurs in Nederland;
 • de zekerheid en kwaliteit van SGR, ANVR, CWO en Calamiteitenfonds.