Zeiljacht Huren Griekenland
Ionische Zee (Lefkas - Zakynthos - Lefkas)

De trossen los … in Griekenland, Zakynthos

Op je ´eigen´ zeiljacht de Ionische Zee ontdekken! Van Lefkas tot Zakynthos en weer terug. Dat is ontspanning en inspanning, avontuur en ultiem relaxen, gezelligheid en rust, zon en water… Maak een keuze uit de meer dan 150 jachten die Amorgos ervaren zeilers biedt vanuit één van de mooiste zeilgebieden in Griekenland.

Update met informatie ivm. coronavirus

Het eerste deel van het zeilgebied is afgeschermd van open zee door de eilanden Lefkas en Kefalonia. Daardoor staat er minder golfslag en de wind is over het algemeen rustig. De havenplaatsjes zijn overzichtelijk en liggen vaak goed beschermd. Het deel rond Zakynthos is meer open en hier zijn de afstanden afhankelijk van weer en wind wat langer.

Rond Zakynthos liggen een aantal kleine eilanden en riffen. Het diepste punt van de Middellandse Zee vind je tussen Zakynthos en de westkust van de Peloponnesos en onder invloed van water en wind zijn er opmerkelijke grotten gevormd, zowel op het eiland als in de zee. Talloze prachtige baaien en kleurrijke haventjes om in te overnachten, maken het een mooie zeilbestemming. Met als bijkomend voordeel: Je kunt de drukte rondom Lefkas een beetje mijden.


Zeilen van Lefkas naar Zakynthos

Ionische Zee
 • Groene hellingen, blauwe zee;
 • zonnig en aangenaam van begin juni t/m september;
 • veel mooie baaien, ook om te overnachten;
 • kleinschalig en gezellig;
 • populair bij gezinnen;
 • wind: 2 - 5 Bft
 • dagafstanden: 8 - 30 Nm;
 • vertrek en aankomst: Lefkas.
Van Lefkas wordt nog wel eens gezegd dat het er nooit waait; een beginners gebied. Het is in zekere zin een makkelijk zeilgebied: je hoeft geen lange afstanden te zeilen om een leuke plek te vinden en er staat weinig golfslag door de bescherming die de eilanden Lefkas en Kefalonia bieden. Maar de wind trekt zomers in de middag vaak aan en kan achter een hoge bergkam als het ware naar beneden vallen. Een schijnbaar windstille dag eindigt zo met lekkere bries.

Rond het eiland Zakynthos ligt de zee open. Hierdoor komen bij een westelijke wind de golven vanuit de Adriatische zee binnenrollen. Ook de afstanden worden wat langer, zeker wanneer je alleen wilt overnachten in havens. Dan mis je overigens wel de charme en rust van een paar nachten voor anker onder de sterren in de prachtige baaien die Zakynthos beroemd maken..

In de thuishaven Marina Lefkada liggen de zeiljachten aan mooringlijnen. In de andere havens ligt bijna iedereen geankerd met de spiegel aan de kade. Stap je van boord, dan sta je vaak direct middenin een Grieks dorp waar het terrasje nooit ver weg is voor een welverdiend ankerbiertje na een heerlijke zeildag!

Het weer is van juni tot en met september perfect om het zeilen te combineren met zonnebaden op het dek of zwemmen en snorkelen rond je zeiljacht. De avonden zijn aangenaam, waardoor het leven zich grotendeels buiten afspeelt en je ’s avonds kunt flaneren en genieten van de gezelligheid op pleintjes en de kade.


Groen, blauw en wit

Alles over Zeiljacht Huren met Amorgos
De vele olijfbomen en citrusbomen kleuren de eilanden prachtig groen en steken af bij het blauwe water en de stranden of rotspartijen. Op onze route ligt het bergachtige Ithaka met het plaatsje Kioni, dat je al vanaf zee kunt herkennen aan de drie ruïnes van windmolens. En ook Frikes: een dorpje zoals op een postkaart, aan de voet van een ravijn met een rivier die naar zee stroomt en alles groen houdt, ook tijdens een heerlijk lome zomer.

Zakynthos ligt in het zuiden. Het eiland is bekend van de 'blauwe grotten', 'het scheepswrak' en van de caretta caretta schildpadden. Maar ook een eiland waar je buiten de gebaande paden nog schilderachtige, nostalgische dorpjes vindt. Met kleine straatjes, ezeltjes, koffiehuizen en tavernen. De rust, de door de zon verbleekte en bijna betoverende stenen, de kleur van leem en kalksteen, je gaat het allemaal vinden.

Terug vaar je het liefst via andere eilanden. Bijvoorbeeld langs het ongerepte kleine eiland Atokos. Ga daar voor anker in One House Bay (ja, inderdaad, met het enige huis op het hele eiland). Of Meganissi: spectaculair vanuit de lucht! Diep verscholen baaien omringd door groene olijfbomen. Laat je verleiden tot een ochtend- of avondwandeling, en volg vanuit de kleine haven van Spartagori het pad naar boven, waar je zult genieten van het prachtige uitzicht.


Vertrekhaven Marina Lefkada

De haven van Lefkas Stad is voor Griekse begrippen een nette en moderne haven en bevindt zich aan de oostkant van de stad. De drijvende steigers bieden in de zomer plaats aan maximaal 500 boten. In de haven vind je een supermarkt, wasserette, hotel, scooterverhuur en een aantal barretjes.

De luchthaven voor Lefkas ligt op het vasteland van Griekenland bij de havenplaats Preveza. In de maanden april tot en met oktober wordt er rechtstreeks gevlogen vanaf Schiphol Amsterdam. Vanaf het vliegveld kun je het beste met een taxi naar de Marina Lefkada gaan. Er rijdt ook een bus, maar die is er nooit...

Levkas is een gezellige start van je vakantie: kleine winkeltjes, taveernes, een plein met terrassen en op ongeveer 3 kilometer naar het westen vindt je het eerste zandstrand. Met een brug is de stad verbonden met het vaste land. Athene ligt op 385 km afstand.

Amorgos werkt samen met vier vloten in Levkas. Deze vloten hanteren hun eigen kortingen en prijzen. Kijk hiervoor onder het tabje Zeiljachten & Prijzen.


Prijzen Zeiljacht Huren

Wanneer je bij Amorgos in Griekenland een zeiljacht huurt, betaal je aan Amorgos:

 • de huur en bijkomende kosten van het gekozen jacht;
 • eventuele opties bij het jacht;
 • eventueel bijgeboekte extra begeleiding (flottieljebegeleiding, instructie aan boord, voorbereidingsdagen, schipper);
 • eventuele vliegreizen en verzekeringen.