Zeiljacht Huren Kroatië
Istrië en Kvarner (Pula)

De trossen los … in Kroatië, Pula

Huur een zeiljacht, stap aan boord en zeil naar het bergachtige Cres, het lichtglooiende Krk en het groene eiland Losinj met haar palmbomen, oleanders en citrusbomen. Helemaal je eigen route zeilen en alle vrijheid om de dagelijkse sleur achter je te laten! Romantische baaien, sfeervolle haventjes en Italiaanse invloeden.

Update met informatie ivm. coronavirus

Maak een keuze uit de meer dan 60 jachten die Amorgos ervaren zeilers biedt vanuit de haven Marina Veruda in Pula. Met een keur aan eilanden, kleine maar comfortabele havens en een zalig klimaat zijn alle ingrediënten voor een prachtig zeilvakantieavontuur samen met vrienden of familie aanwezig. Gooi de trossen los … en ontdek in dit deel van Kroatië.


Zeilen in het noorden van Kroatië

Istrië en Kvarner
 • Een tocht vol eilanden;
 • uitdagend zeilgebied met prima wind;
 • cultuur en sfeer in oude steden en kleine dorpen;
 • goed bereikbaar met de auto;
 • wind: 2 - 6 Bft
 • dagafstanden: 10 - 30 Nm;
 • vertrek en aankomst: Pula.
Je kiest hier voor de baaien en inhammen langs de kust van Istrië of de eilanden in de Kvarner. De kust van Istrië biedt meer faciliteiten en toerisme. In plaatsen als Porec, Rovinje en Pula heb vind je historie en cultuur, je kunt er goed eten en stappen. De eilanden naar het zuiden zijn kleinschaliger: minder verkeer, minder mensen, prachtige baaien. De grotere eilanden hebben daarnaast ook levendige dorpen met prima havens.

De meest voorkomende wind is een matige Maestral uit het noordwesten. De bekendste wind is waarschijnlijk de Bora. Deze noordoostenwind die ontstaat door de rotswanden en dalen in het Velebitmassief, een indrukwekkend gebergte op het vasteland. De bora wordt goed voorspeld en houdt over het algemeen in de zomer slechts kort aan. Wat verder uit de kust is hij minder hard en verraderlijk. En… na de bora schijnt altijd de zon! Via de marifoon en in de meeste havens kun je goede weersverwachtingen ontvangen om voorbereid te zijn.


De eilanden in Kvarnerbocht

De toegang tot de bocht wordt afgeschermd door vijf grotere en een aantal kleinere eilanden. Contrasten kenmerken de Kvarner, ieder eiland is een wereld op zich. Na een heerlijke zeildag is het altijd weer goed toeven in één van de kleine havens op deze eilanden. Naast een smakelijke keuken vind je in dit gebied heerlijke wijnen en de bevolking is vriendelijk en gastvrij.


Historie en Cultuur

Alles over Zeiljacht Huren met Amorgos
In dit deel van Kroatië tref je een grote rijkdom aan historie en cultuur. Het eiland Cres bijvoorbeeld was al in de Stenen Tijdperk bevolkt! In Pula is het amfitheater uit de eerste eeuw een bezoek waard. In deze stad vind je nog andere Romeinse overblijfselen zoals de stadspoorten van Hercules en de Tempel van Augustus. Of slenter door de oude stad van Rovinj langs de Venetiaanse huizen met terracota daken. Door beperkte ruimte op het voormalige eilandje werden er hoge huizen gebouwd tussen smalle steegjes en kleine pleintjes.


Genieten met een hoofdletter

De Istrische keuken herbergt een rijkdom aan smaken. Vlees, pasta, vis en zeevruchten, voor alle lekkerbekken is er op het menu wat te kiezen en te ontdekken. Proef de wijn en de olijven bij de beste olijfboeren en wijnkelders van Istrië en maak op die manier kennis met de gastvrijheid.

En heb je het lekkers aan boord? Ga dan voor anker in één van de ontelbaar romantische baaien van Losinj of tuur naar dolfijnen in de golven rondom Cres!

Wil je meer weten over de natuur, de havens en de historie? Lees dan verder over dit deel van de Kroatische kust op de tabbladen bestemming en route.


Vertrekhaven Pula

Pula is een historische stad met meerdere havens aan het zuidelijke puntje van Istrië. Marina Veruda heeft een receptie, bar, restaurant, uitstekende douchefaciliteiten, supermarkt, nautische winkel, reparatieshop, 15t kraan en bewaakte parkeerplaatsen. Er is een tankstation in de jachthaven en telt 620 ligplaatsen.

De haven ligt op ongeveer 1400km vanaf Utrecht, en is zowel per auto als via het vliegveld van Pula (5 km afstand) goed bereikbaar. Er zijn regelmatige busverbindingen naar Pula stad. De jachthaven heeft de prestigieuze ‘Blauwe Vlag’ ontvangen vanwege de manier waarop zij het milieu en de omgeving respecteert.

De vloten in Pula hanteren hun eigen kortingen en prijzen. Kijk hiervoor onder het tabje Zeiljachten & Prijzen.


Prijzen Zeiljacht Huren

Wanneer je bij Amorgos in Kroatië een zeiljacht huurt, betaal je aan Amorgos:

 • de huur en bijkomende kosten van het gekozen jacht;
 • eventuele opties bij het jacht;
 • eventueel bijgeboekte extra begeleiding (flottieljebegeleiding, instructie aan boord, voorbereidingsdagen, schipper);
 • eventuele vliegreizen en verzekeringen.