Zeiljacht Huren Spanje
Balearen (Mallorca)

Gooi de trossen los...
op Mallorca

Zeilen op Mallorca! Een afwisselend eiland met een geweldige natuur en trendy en hip in de havenstad Palma de Mallorca (klein Barcelona!). Hier kun je één of twee weken lang zeilen met prachtig weer en constante wind. Voor een relaxed vakantie op relatief korte afstand van Nederland.

Je zeilt van april tot en met oktober gegarandeerd in de zon en hebt iedere middag een prima briesje van zo'n 2 tot 5 beaufort op zee. Ook in de zomermaanden blijft het hier aangenaam.

Wil je veel zeilen of meer zien? Om het hele eiland rond te varen heb je twee weken nodig. Wanneer je graag lange afstanden zeilt, kun je in twee weken richting Menorca in het noordoosten varen of de andere kant op naar Ibiza en Formentera. Op Mallorca combineer je zeilen met uitzicht op de rotsachtige kusten en overnachten onder de sterren in rustige baaien met sfeervolle avonden in kleine straatjes of het bruisende Spaanse nachtleven op de wal. Gooi de trossen los... en ontdek Mallorca!


Combineer ontspanning met zeilen

Mallorca
 • Geen ingewikkeld zeilgebied;
 • zonnig en aangenaam van april t/m eind oktober;
 • dolfijnen: Cabrera;
 • relaxed, heel veel ankerbaaien;
 • uitgaansmogelijkheden: onbeperkt, eten: heerlijk;
 • wind: 2 - 5 Bft
 • dagafstanden: 10 - 30 Nm;
 • vertrek en aankomst: Palma de Mallorca.
De zuidkust van Mallorca is erg gevarieerd: cultuur, sfeer en uitgaansleven in Palma. Langgerekte witte stranden met donkergroene pijnboombossen aan de zuidkust. Prachtige "cala's" die soms op diepe fjorden lijken om te ankeren. Mondaine luxe in de baaien rond Port d'Andratx inclusief grote motorjachten en jetski's. En mooie wandelingen met schitterende uitzichten in het nationaal park Cabrera.

Het landschap is groen en heuvelachtig. De kust heeft zowel steile kliffen die diep wegzakken in de zee als zandstranden met turquoise water. De zuid- en oostkust bieden de meeste havens en ankerplaatsen. Je vindt er de "Calas de Mallorca", een opeenvolging van natuurlijke baaien. In een aantal kun je goed overnachten, afhankelijk van het weer en de windrichting. De meeste avonden lig je voor anker en vaar je met de bijboot naar de gezelligheid op de wal of geniet je aan boord van een hapje, een drankje en het prachtige uitzicht...


De weersomstandigheden

Gedurende het hele seizoen staat er een prima zeilwind. Meestal komt de wind uit zuidoostelijke richting, soms staat er een noordelijke Mistral. Het eiland Mallorca heeft een mediterraan klimaat met warme, zonnige zomers en veel zonuren. De winters zijn zacht en de temperatuur blijft bijna altijd boven het nulpunt. Verder valt er regelmatig wat regen waardoor het eiland groen is. Markant is het mooie mediterrane bergmassief, het Tramuntana-gebergte, met als hoogste berg de Puig Mayor (1445 meter). Hier is het koeler, natter en grijzer dan de rest van het eiland. Er kan zelfs sneeuw liggen op de hoogste plekken van de Sierra de Tramuntana.


De jachthaven van Mallorca

Alles over Zeiljacht Huren met Amorgos
Je kunt een zeiljacht huren vanuit de Real Club Nautico in Palma de Mallorca. Een jachthaven prachtig gelegen in het oude centrum van Palma. Je hebt uitzicht op de oude kathedraal en de mooie kleuren van de stad. Je kunt met meerdere charters goed betaalbaar vliegen naar Mallorca. Het vliegveld ligt op 15 minuten rijden van de jachthaven.
De vloot op Mallorca hanteert haar eigen kortingen en prijzen. Kijk hiervoor onder het tabje Zeiljachten & Prijzen.


Prijzen Zeiljacht Huren

Wanneer je bij Amorgos op Mallorca een zeiljacht huurt, betaal je aan Amorgos:

 • de huur en bijkomende kosten van het gekozen jacht;
 • eventuele opties bij het jacht;
 • eventueel bijgeboekte extra begeleiding (voorbereidingsdagen, schipper);
 • eventuele vliegreizen en verzekeringen.