Flottieljezeilen Kroatië
Midden Dalmatië (Murter)

Gezellig, veilig en gemakkelijk…
Flottieljezeilen in Kroatië, Murter

Niet ver ten zuiden van de overbekende flottieljeroutes vanuit Sukosan en Zadar en ten Noorden van de grote stad Split ligt een minder bekend zeilgebied: de Sibenik Archipel of midden Dalmatië. Het is niet veel verder rijden dan Sukosan en je hebt er zeker zo veel mogelijkheden!

Update met informatie ivm. coronavirus

We zeilen vanuit Murter tussen de schilderachtige eilanden rond Sibenik, leggen zowel aan in populaire havenplaatsen als kleine authentieke Dalmatische dorpjes. Onze flottieljeleiders weten in welke baai van Kaprije je je de eerste ontdekker waant en op welk terras in Primosten je het beste ´langoest a la Primosten´ kunt bestellen.

Samen met andere gezinnen zeil je naar eilanden waar de tijd soms stil lijkt te staan, je legt aan in het historische Sibenik, zeilt naar de zuidelijke Kornati archipel en bezoekt vrolijke kustplaatsen zoals Vodice en Primosten. Onze eigen flottieljeleiders staan je bij waar nodig. En iedere dag geniet je van de adembenemende vergezichten, de prachtige grillige kustlijn en de rust in dit minder bekende zeilgebied.


Flottieljezeilen rond Murter,
Sibenik en de zuidelijke Kornati eilanden

Midden Dalmatië
 • Minder bekend, minder druk;
 • heerlijk klimaat, voldoende havens, mooie eilanden;
 • het groene Kroatië: Vransko Jezero Natuurpark en Nationaal Park Krka;
 • een uitstapje naar Sibenik, Split of Trogir;
 • wind: 1 - 5 Bft
 • dagafstanden: 10 - 25 Nm;
 • vertrek en aankomst: Murter (Sibenik).
De eerste dag flottieljezeilen vanuit Murter wordt een relaxed dagje touren: je zeilt de baai van Hramnia uit en tussen de eilanden door, zie je steeds een stukje meer van de Adriatische zee opdoemen. Daar kan het echte zeilen beginnen!

Deze route combineert een aantal dunbevolkte authentieke eilanden met levendige en historische kustplaatsen. Op de eilanden leg je aan bij een klein dorp of gaat voor anker in een beschutte baai. In de kustplaatsen overnachten we in moderne marina's met prima faciliteiten. In bijna iedere haven liggen mooringlijnen en in veel baaien kun je gebruik maken van een mooringboei. In de iets grotere baaien vind je een restaurant of taveerne op de wal waar we kunnen eten. Boodschappen slaan we zo veel mogelijk op het vaste land in, want op de eilanden is het aanbod beperkt.

Over het algemeen is de wind in juli en augustus rustig. De meest voorkomend wind in de zomer is de noordwestelijke Maestral. Hij komt op tussen 10 en 11 uur en bereikt zijn hoogtepunt vroeg in de middag (meestal windkracht 4 tot 5). Tegen de avond is het vaak windstil. De Maestral brengt goed weer met witte wind wolkjes. Af en toe steekt de Bora op: een krachtige noordoostenwind. Wanneer die wordt voorspeld, zoeken we een goede ligplaats.

Wil je meer weten over de natuur, de havens en de historie? Lees dan verder over dit deel van de Kroatische kust op de tabbladen bestemming en route.


Wanneer? Onze vertrekdata 2020

Alles over Flottieljezeilen met Amorgos
Flottieljezeilen vanuit Murter, Kroatië 2020:
 • 8 dagen: iedere zaterdag van 18 juli t/m 8 augustus


Waar? Vertrekhaven Murter

Murter ligt op 1640 kilometer van Utrecht. Dat is 50 kilometer ten zuiden van de veel grotere jachthaven in Sukosan en 90 kilometer ten Noorden van het vliegveld bij Split. Het ligt op ongeveer 25 kilometer van de snelweg A1/E71 vandaan. Prima bereikbaar per auto en vliegtuig! Kom je met het vliegtuig dan regelen we indien gewenst de transfers.

Marina Hramina ligt vlakbij het centrum. In deze haven is water, elektra, schoon sanitair en parkeergelegenheid. Er is een café, een restaurant, een hotel, een watersportwinkel en meerdere watersport bedrijven. Wanneer je eerder in de buurt bent raden we je een bezoek aan het Krka National Park of het Vransko Jezero natuurpark aan. Ben je meer van cultuur dan zijn de steden Zadar, Sibenik, Trogir en Split prachtige steden waar je extra dag(en) voor aan je vakantie zou kunnen plakken.


Prijzen flottieljezeilen Kroatië

Wanneer je met Amorgos in Kroatië gaat flottieljezeilen betaal je aan Amorgos:

 • flottielje begeleiding: € 195 euro per week;
 • eventueel bijgeboekte extra begeleiding (instructie aan boord, voorbereidingsdagen, schipper);
 • de huur en bijkomende kosten van het gekozen jacht;
 • eventuele opties bij het jacht;
 • eventuele vliegreizen en verzekeringen.


Flottieljezeilen met Amorgos Zeilvakanties biedt je:

 • kinderflottieljes met alle vrijheid om ook je eigen gang te gaan;
 • ervaren Nederlandse begeleiding voor advies en assistentie op jouw verzoek;
 • mogelijkheid tot boeken van instructeur aan boord;
 • gemak en veel gezelligheid, ideaal wanneer je zeilt met gezin;
 • voorbereidingsdagen met ervaren instructeurs in Nederland;
 • de zekerheid en kwaliteit van SGR, ANVR, CWO en Calamiteitenfonds.