Zeiljacht Huren Kroatië
Midden Dalmatië (Murter)

De trossen los … in Kroatië, Murter

Voor zeilers op zoek naar een bestemming midden in een schilderachtig eilandenrijk, is Murter een ideaal startpunt. Zwerf tussen de eilanden bij Murter, richting de oude stad Sibenik en volg je route langs bewoonde en onbewoonde eilanden voor de Dalmatische kust. Maak een keuze uit een kleine vloot van jachten die Amorgos ervaren zeilers biedt vanuit de haven van Hramina Murter.

Update met informatie ivm. coronavirus

Met een keur aan levendige havenplaatsen in combinatie met authentieke stille Kroatische eilanden en een zalig klimaat, vind je hier alle ingrediënten voor een prachtig zeilvakantie samen met vrienden of familie. Gooi de trossen los … en ontdek dit deel van Kroatië.


Zeilen in Midden Dalmatië

Midden Dalmatië
 • Minder bekend, minder groots;
 • heerlijk klimaat, voldoende havens, mooie eilanden;
 • het groene Kroatië: Natuurpark Vransko Jezero;
 • een uitstapje naar Sibenik, Split of Trogir;
 • wind: 1 - 5 Bft
 • dagafstanden: 15 - 25 Nm;
 • vertrek en aankomst: Murter (Sibenik).
Je zeilt hier afwisselend: vanuit het mooie eilandenrijk rond Murter naar het open water ten zuiden van de Kornati eilanden en via de bewoonde en onbewoonde eilanden in de Sibenik Archipel naar Primosten of Rogoznica. Heb je meer tijd dan kun je in het zuiden richting Drvenik of Trogir of zeil via Sibenik naar de Krka watervallen.

Over het algemeen is de wind in juli en augustus rustig. De meest voorkomende wind is in die maanden de noordwestelijke Maestral. Hij komt op tussen 10 en 11 uur en bereikt zijn hoogtepunt vroeg in de middag (meestal windkracht 3 tot 5). Tegen de avond is het vaak windstil. De Maestral brengt goed weer met witte wind wolkjes. Af en toe steekt de Bora op: een krachtige noordoosten wind. De Bora wordt goed voorspelt en houdt in de zomer niet langer dan een dag aan.


Rustiek en onovertroffen

Tijdens deze reis wordt het nog lastig kiezen, want welke baaien van de Sibenik Archipel of de Zuidelijke Kornati, ga je bezoeken? Zwemmen met uitzicht op de adembenemende kustlijn van Kaprije, dat haar naam dankt aan de kappertje die hier bloeien. Voor anker in één van de idyllische baaien van het groene Zlarin, bekend vanwege de koraalriffen. Dobberen voor Prvic en genieten van het rustige ritme van het eilandleven. Keuze en afwisseling genoeg.


Dalmatisch genoegen

Alles over Zeiljacht Huren met Amorgos
Aan de Adriatische zee zijn tal van havenplaatsen een bezoek meer dan waard. Primosten, een charmante stad met kleine straatjes, heeft een heerlijke mediterrane sfeer en een ruime keuze uit lokale tavernes. Zin om de specialiteit ‘langoest a la Primosten’ te proeven?

Sibenik, een oude stad aan de oevers van Krka rivier, barstensvol kerkjes en met een paar oude forten die een mooi uitzicht bieden over de stad en de zee. Voor een beetje cultuur ga je naar Sibenik! Iets dichterbij liggen nog Tribunje en Vodice, zeker in Vodice gebeurt veel op straat. Het is een "place to be" wanneer je komt voor slenteren over de boulevard, feest, cocktails en nachtclubs... Eerst lekker eten bij “Santa Maria” en dan dansen in de “Exit” of de “Hacienda” en je avond zal lang duren.

In Rogoznica, van oudsher eveneens een vissersdorp, trekken de lokale festivals, Ribarska Noc en Noc Rogozncie, in augustus veel bezoekers. De jachthaven staat bekend als de mooiste van de Adriatische zee en wordt druk bezocht! Ook een bezoek aan Trogir is een Dalmatisch genoegen dat ´geproefd´ zou moeten worden..


Prettig kennismaken

Prachtige rotsstranden, groene eilanden, grillige kustlijnen en een rustige ambiance typeren dit vaargebied en voor wie dat zoekt, zal het dus zeer prettig kennismaken zijn.

Wil je meer weten over de natuur, de havens en de historie? Lees dan verder over dit deel van de Kroatische kust op de tabbladen bestemming en route.


Vertrekhaven Murter

Murter ligt op 1640 kilometer van Utrecht. Dat is 50 kilometer ten zuiden van de veel grotere jachthaven in Sukosan en 90 kilometer ten Noorden van het vliegveld bij Split. Het ligt op ongeveer 25 kilometer van de snelweg A1/E71 vandaan. Prima bereikbaar per auto en vliegtuig! Kom je met het vliegtuig dan regelen we indien gewenst de transfers.

Marina Hramina ligt vlakbij het centrum. In deze haven is water, elektra, schoon sanitair en parkeergelegenheid. Er is een café, een restaurant, een hotel, een watersportwinkel en meerdere watersport bedrijven. Wanneer je eerder in de buurt bent raden we je een bezoek aan het Krka National Park of het Vransko Jezero natuurpark aan. Ben je meer van cultuur dan zijn de steden Zadar, Sibenik, Trogir en Split prachtige steden waar je extra dag(en) voor aan je vakantie zou kunnen plakken.


Prijzen Zeiljacht Huren

Wanneer je bij Amorgos in Kroatië een zeiljacht huurt, betaal je aan Amorgos:

 • de huur en bijkomende kosten van het gekozen jacht;
 • eventuele opties bij het jacht;
 • eventueel bijgeboekte extra begeleiding (flottieljebegeleiding, instructie aan boord, voorbereidingsdagen, schipper);
 • eventuele vliegreizen en verzekeringen.