Flottielje zeilen Kroatië
Krka (Zaton)

Gezellig, veilig en gemakkelijk…
Flottieljezeilen in Kroatië, Zaton

Niet ver ten zuiden van de overbekende flottielje routes vanuit Sukosan en Zadar en ten Noorden van de grote stad Split ligt minder bekend zeilgebied: de Sibenik Riviera of midden Dalmatië. Het is niet veel verder rijden dan Sukosan en je hebt er zeker zo veel mogelijkheden!

We zakken vanuit Zaton de Krka rivier richting Sibenik af en zeilen langs de schatten van de Dalmatische kust. Onze flottieljeleiders weten in welke baai van Zlarin je je de eerste ontdekker waant en op welk terras in Primosten je het beste ´langoest a la Primosten´ kunt bestellen.

Samen met andere gezinnen zeil je naar het Nationaal Park de Krka, de zuidelijke Kornati eilanden of vrolijke kustplaatsen als Rogoznica of Primosten. Onze eigen flottieljeleiders staan je bij, mocht dit nodig zijn. En iedere dag geniet je van de adembenemende vergezichten, de prachtige grillige kustlijn en de rust in dit minder bekende zeilgebied.


Flottieljezeilen rond Primosten,
Rogoznica en de zuidelijke Kornati eilanden

Midden Dalmatië
 • Minder bekend, minder druk;
 • heerlijk klimaat, voldoende havens, mooie eilanden;
 • het groene Kroatië: Nationaal Park Krka;
 • een uitstapje naar Split of Trogir;
 • wind: 1 - 5 Bft
 • dagafstanden: 15 - 25 Nm;
 • vertrek en aankomst: Zaton (Sibenik).
De eerste dag flottieljezeilen vanuit Zaton wordt een relaxed dagje touren: je zeilt de stroom van de Krka rivier af en tussen hellingen door zie je de kades van Sibenik opdoemen. Best raar: zeilen tussen de bergen op een rivier, nou ja zeilen, waarschijnlijk draait de motor ook mee! Vanaf Sibenik heb je zicht op eilanden en zee. Vanaf nu kan het echte zeilen beginnen!

Je gaat eilanden bezoeken waar je aanlegt in kleine havens of voor anker gaat in een beschutte baai. En je zeilt naar levendige kustplaatsen met prachtige faciliteiten en groene hellingen. In bijna iedere haven liggen mooringlijnen en in veel baaien kun je gebruik maken van een mooringboei. In de iets grotere baaien vind je een restaurant of taveerne op de wal waar we kunnen eten en soms wat kleine boodschappen te krijgen zijn.

Over het algemeen is de wind in juli en augustus rustig. De meest voorkomend wind in de zomer is de noordwestelijke Maetral. Hij komt op tussen 10 en 11 uur en bereikt zijn hoogtepunt vroeg in de middag (meestal windkracht 4 tot 5). Tegen de avond is het vaak windstil. De Maestral brengt goed weer met witte wind wolkjes. Af en toe steekt de Bora op: een krachtige noordoostenwind. Wanneer die wordt voorspeld, zoeken we een goede ligplaats.

Wil je meer weten over de natuur, de havens en de historie? Lees dan verder over dit deel van de Kroatische kust op de tabbladen bestemming en route.


Wanneer? Onze vertrekdata 2018

Alles over Flottieljezeilen met Amorgos
Flottieljezeilen vanuit Zaton, Kroatie 2018:
 • 8 dagen: iedere zaterdag van 14 juli t/m 4 augustus


Waar? Vertrekhaven Zaton

Zaton is gelegen aan de Krka rivier. Dit plaatsje ligt ongeveer 50 km ten zuiden van Sukosan en 60 km ten noorden van het vliegveld van Split. De haven is prima bereikbaar per auto en vliegtuig. Het is nog geen 15 kilometer vanaf de snelweg A1/E71. Kom je met het vliegtuig dan kan Amorgos, indien gewenst, jullie transfers regelen.

De haven van Zaton is klein en biedt ruimte aan weinig zeiljachten en een paar Gülets. Toch is alles wat je nodig hebt op korte afstand te vinden. In de haven is water, elektra, schoon sanitair, parkeergelegenheid, een werkplaats en er zit een restaurant. Even verderop in het dorp kun terecht voor je boodschappen. Hier vind je tevens een postkantoor, een aantal restaurantjes en een markt. Zaton is een mooi beginpunt van je vakantie met het Nationaal park ‘Kornati’ aan de éne kant en de Krka watervallen aan de andere kant!

Amorgos werkt hier samen met de vloot Adriatic. Kijk voor de jachten en prijzen onder het tabje Zeiljachten & Prijzen.


Prijzen flottieljezeilen Kroatië

Wanneer je met Amorgos in Kroatië gaat flottieljezeilen betaal je aan Amorgos:

 • flottielje begeleiding: € 195 euro per week;
 • eventueel bijgeboekte extra begeleiding (instructie aan boord, voorbereidingsdagen, schipper);
 • de huur en bijkomende kosten van het gekozen jacht;
 • eventuele opties bij het jacht;
 • eventuele vliegreizen en verzekeringen.


Flottieljezeilen met Amorgos Zeilvakanties biedt je:

 • kinderflottieljes met alle vrijheid om ook je eigen gang te gaan;
 • ervaren Nederlandse begeleiding voor advies en assistentie op jouw verzoek;
 • mogelijkheid tot boeken van instructeur aan boord;
 • gemak en veel gezelligheid, ideaal wanneer je zeilt met gezin;
 • voorbereidingsdagen met ervaren instructeurs in Nederland;
 • de zekerheid en kwaliteit van SGR, ANVR, CWO en Calamiteitenfonds.