Zeiljacht Huren Kroatië
Noord Dalmatië (Sukosan)

De trossen los … in Kroatië, Sukosan

Een zeiljacht huren betekent helemaal je eigen route zeilen. Het is dé manier om in alle vrijheid een stukje van Kroatië te ontdekken alleen bereikbaar over zee. Maak een keuze uit de meer dan 150 jachten die Amorgos ervaren zeilers biedt vanuit één van de best uitgeruste jachthavens aan de Kroatische Kust.

Update met informatie ivm. coronavirus

Niet voor niets is het vaargebied rond Sukosan zo populair: gematigde wind, zonnig en warm in de maanden mei tot en met september, heel veel eilandjes, afwisseling tussen klein, lokaal en groot, bruisend. In het hoogseizoen is het hier druk, maar omdat er zo veel mogelijke ankermogelijkheden, baaien, eilanden en dorpjes zijn, merk je dat niet op het water of op de eilanden.

Op het vaste land vind je hier uitgestrekte natuurreservaten (Paklenica, Krka en Vransko Jezero) en levendige historische kustplaatsen (Zadar, Biograd en Vodice). Dat gecombineerd met de eilanden en baaien heb je een geweldig recept voor een vakantieavontuur met vrienden of familie. Gooi de trossen los … en ontdek Kroatië.


Zeilen in Noord Dalmatië

Noord Dalmatië
 • Erg mooi zeilgebied;
 • zonnig en aangenaam van mei t/m eind september;
 • Veel én afwisselende eilanden;
 • uitgaansmogelijkheden, op het vaste land: goed;
 • goed bereikbaar met de auto;
 • wind: 1 - 6 Bft
 • dagafstanden: 15 - 25 Nm;
 • vertrek en aankomst: Sukosan.
Zomers beginnen de dagen met weinig wind. In de loop van de middag trekt de wind meestal aan en kun je hier goed zeilen. Tussen de eilanden blijft het water vrij vlak. Af en toe staat er een flinke wind vanaf het land. Deze “bora” wordt goed voorspelt. In de zomer houdt die nooit langer dan een dag aan en hij zorgt altijd voor goed weer de dagen daarna!

In de havens en in sommige baaien liggen voornamelijk mooringlijnen. Je hoeft dan niet te ankeren en ligt letterlijk als een blok. Door de vele eilanden hoef je nooit langer te zeilen dan 15 mijl naar je volgende ankerplaats. Langere afstanden zijn natuurlijk wel mogelijk!


Nationaal park Kornati

Een gezegde luidt “Zoveel dagen als er in een jaar gaan, zijn er eilanden in de Kornati-archipel”. Bizarre rotsvormen, buitengewoon hoge klippen en vuurtorens. Eilanden, zee en ongerepte natuur zo ver je oog kan zien en dus een pracht zeilgebied.


Sfeer op de eilanden

Alles over Zeiljacht Huren met Amorgos
De havens op de eilanden Dugi otok, Iz Veli of Molat zijn pittoresk. Het is allemaal klein en gemoedelijk. Ook op het eiland Murter heerst een rustige sfeer, al wordt er meer georganiseerd omdat het makkelijker vanaf het land te bereiken is.

Ieder eiland heeft ankerplekken waar je een duik in schoon en helder water kunt nemen. Veel eilanden zijn onbewoond, soms met slechts een steiger en kleine taveerne, geweldig voor een overnachting onder de sterren.


Cultuur en historie in de steden

De steden Zadar en Biograd hebben een rijk historisch verhaal dat de bron van de Kroatische culturele identiteit vormt. Het is een verhaal over het centrum van de regio, de 3.000 jaar oude stad Zadar met het grootste bekende Romeinse forum aan deze kant van de Adriatische Zee, over onvergetelijke Romaanse kerken als de St. Anastasia en de St. Chrysogonus en over de oudste Koninklijke stad van Kroatië, Nin, met daarin de kleinste kathedraal ter wereld (de kerk van het Heilige Kruis is slechts 36 passen lang!).

In de zomer is het gezellig druk in deze kustplaatsen. Zien en gezien worden tijdens lange avonden buiten op straat of op het terras. Een avond Zadar is zeker de moeite om op te nemen in je route en als je graag uitgaat dan zijn Vodice en Biograd ook het overwegen waard.

Wil je weten waarom wij al jaren zo graag in deze regio terug komen? Lees dan hier verder over Noord Dalmatië op het tabblad bestemming en route.


Vertrekhaven Sukosan

Je kunt bij Amorgos een zeiljacht huren in Noord-Dalmatië vanuit Sukosan. Sukošan is een dorp in de ruime baai Zlatna luka, op tien kilometer van Zadar. In het dorp bevindt zich de grootste jachthaven van Kroatië, de jachthaven Dalmacija, die veel watersporters aantrekt.

Alle faciliteiten zijn aanwezig. Je kunt er je auto veilig achterlaten, maar de haven is ook goed bereikbaar vanaf de vliegvelden in Split en Zadar. Sukošan ligt op 1560 km vanaf Utrecht, waarvan het grootste deel autosnelweg.

Amorgos werkt hier samen met twee grote vloten. Deze vloten hanteren hun eigen kortingen en prijzen. Kijk hiervoor onder het tabje Zeiljachten & Prijzen.


Prijzen Zeiljacht Huren

Wanneer je bij Amorgos in Kroatië een zeiljacht huurt, betaal je aan Amorgos:

 • de huur en bijkomende kosten van het gekozen jacht;
 • eventuele opties bij het jacht;
 • eventueel bijgeboekte extra begeleiding (flottieljebegeleiding, instructie aan boord, voorbereidingsdagen, schipper);
 • eventuele vliegreizen en verzekeringen.