Zeiljacht Huren Denemarken
Oostzee

De trossen los … op de Oostzee, Denemarken

Flensburger Fjord, Alsfjord, Funen, Dyvig, Sønderborg… Dat we hier niet al veel langer zeilen, mag een wonder heten! De fjorden bieden een geweldige afwisseling tussen leuke plaatsjes, groene hellingen, kleine stranden en oude kleurrijke steden. De omstandigheden om te zeilen zijn prima, de landschappen glooiend en de afwisseling maakt het een aantrekkelijke bestemming.

Update met informatie ivm. coronavirus

Maak een keuze uit ruim 30 jachten die Amorgos ervaren zeilers biedt vanuit de haven van Flensburg.

Met een keur aan grotere en kleinere eilanden, rust en een prima zeilklimaat zijn alle ingrediënten voor een prachtig avontuur samen met vrienden of familie aanwezig. Gooi de trossen los … en ontdek dit deel van de Oostzee.


Zeilen op de Oostzee

Denemarken - Oostzee
 • Fjorden landschap gevormd in de ijstijd;
 • prima zeilweer van juni tot en met september;
 • verzorgde havens, mooie eilanden;
 • Sydfynske Øhav: 55 eilanden;
 • Rondje Funen in twee weken;
 • wind: 1 - 5 Bft
 • dagafstanden: 15 - 25 Nm;
 • vertrek en aankomst: Flensburg (Duitsland).
Zeilen op de Oostzee is gevarieerd. Iedere dag kun je meerdere keuzes maken, afhankelijk van het weer en waar je zin in hebt. Je kunt veel en lang zeilen, of juist korte afstanden zeilen met tijd om pittoreske havenstadjes langs de kust te bezoeken. Je kiest voor havens met goede voorzieningen of voor de ruimte en rust in een fraaie baai. Met name de Zuid-Funense Archipel (Sydfynske Øhav) is een populair zeilgebied. Het eiland Funen is met haar Deense vakwerkhuizen en middeleeuwse steden ook zeker de moeite waard.

Over het algemeen is de wind in juni en juli prima om te zeilen. De dalende temperaturen eind augustus kunnen gepaard gaan met meer wind en zo nu en dan een verwaaidag. Desondanks is ook eind augustus en september nog een aangenaam seizoen voor een zeilvakantie in Denemarken. Bijkomend voordeel van deze weken: de Duitse en Deense vakanties zijn voorbij en de rust keert terug.


Deens welvaren

Alles over Zeiljacht Huren met Amorgos
De eilandengroep van Zuid-Funen wordt vaak gezien als één geheel, maar de vele eilanden binnen de archipel zijn verschillend en bieden elk een eigen unieke ervaring. Wat ze gemeen hebben, zijn de schilderachtige havens, huizen en straatjes, de prachtige natuur en een gezellige, vredige uitstraling.

Wanneer je hier twee weken (of nog langer) wilt varen, kun je vanuit Flensburg het grote eiland Funen rondzeilen. Je combineert dan de 'Grote Belt' en de 'Kleine Belt' met het Odense Fjord en de Zuid-Funense Archipel. Geweldige vaargebieden met de mogelijkheid zowel korte als langere afstanden te zeilen.


Vertrekhaven Flensburg

Flensburg is een Duits stadje gelegen aan de Deense grens. Het ligt op minder dan 600 km vanaf Utrecht en met de trein bereik je Flensburg in 7 tot 8 uur. De haven ligt dichtbij het centrum aan het Flensburger Fjord. Er is voldoende parkeergelegenheid en supermarkten bevinden zich niet ver van de haven.


Prijzen Zeiljacht Huren

Wanneer je bij Amorgos in Kroatië een zeiljacht huurt, betaal je aan Amorgos:

 • de huur en bijkomende kosten van het gekozen jacht;
 • eventuele opties bij het jacht;
 • eventueel bijgeboekte extra begeleiding (flottieljebegeleiding, instructie aan boord, voorbereidingsdagen, schipper);
 • eventuele vliegreizen en verzekeringen.