Zeiljacht Huren Griekenland
Saronische Golf (Athene)

De trossen los … in Griekenland, Athene

Een zeiljacht huren betekent helemaal je eigen route zeilen. Het is dé manier om in alle vrijheid dit prachtige stuk Griekenland te ontdekken. Maak een keuze uit de meer dan 150 jachten die Amorgos ervaren zeilers biedt vanuit de haven Marina Kalamaki bij Athene.

Update met informatie ivm. coronavirus

Je zeilt hier van april tot en met oktober gegarandeerd in de zon! Buiten de zomervakantie is het op de eilanden en de Peloponnisos gezellig, maar niet druk. En het waait, zeker in voor- en naseizoen, meestal gemiddeld tot goed.

Op de wal vind je veel cultureel erfgoed (de Acropolis, Amfitheater van Ephidavros, Hydra, Aphaia Tempel) en de kans dat op zee dolfijnen een kijkje komen nemen bij de punt van je zeiljacht is behoorlijk! Alle ingrediënten voor een prachtig persoonlijk vakantieavontuur samen met vrienden of familie zijn dus aanwezig. Gooi de trossen los … en ontdek dit vaargebied.


Zeilen naar bruisende havens

Saronische Golf
 • Toegankelijk zeilgebied;
 • zonnig en aangenaam van begin april t/m eind oktober;
 • dolfijnen: jazeker;
 • gezellige kleine havens en pittoreske vissersdorpen;
 • uitgaansmogelijkheden: goed;
 • wind: 2 - 5 Bft
 • dagafstanden: 15 - 25 Nm;
 • vertrek en aankomst: Athene.
De Saronische Golf biedt betrouwbare winden en eilanden net ver genoeg uit elkaar voor een heerlijke zeiltocht. Maak kennis met de karakteristieke gezelligheid aan de kust van de Peloponnissos. Bestel in de gezellige vissershaven van Spetses ’s morgens je vis rechtstreeks bij de visser of bezoek de markt waar je de plaatselijke agrarische producten kan proeven en kopen.

Zie hoe de ferryboot aankomt in de haven van Poros of flaneer hier op de boulevard rijk aan restaurantjes en winkeltjes.


Beleef Griekenland

Eilanden met de typische Griekse dorpjes. Proef bij een taverna van de grote verscheidenheid aan Griekse gerechten. Maak kennis met de gastvrije en vriendelijke bevolking. Duik in het prachtig heldere water en speur de horizon af naar dolfijnen.


Vergeet de tijd…

Alles over Zeiljacht Huren met Amorgos
Met Athene dichtbij en vele andere oude plaatsen met een rijke geschiedenis in de omgeving een pracht zeilbestemming. Dwaal door de nauwe steegjes in het hart van Poros met zijn blauw-witte huisjes met terracotta daken. Of breng een bezoek aan het Heiligdom van Poseidon.

Bezoek het best bewaarde amfitheater van Griekenland in Epidhavros waar de akoestiek zo goed is dat de voorstellingen, die in de zomer gegeven worden, zonder versterking plaatsvinden. Of geniet van de rust tijdens een wandeling op Hydra, waar het gemotoriseerde verkeer verboden is.

Kortom, deze reis biedt je de mogelijkheid om zeilen te combineren met cultuur, ontspanning en zo veel inspanning als je zelf wenst!

Wil je weten waarom wij van het begin af aan zeilen vanuit Athene tussen deze eilanden? Lees dan verder over de Saronische Golf op de tabbladen bestemming en route.


Vertrekhaven Marina Kalamaki

Je kunt een zeiljacht huren in de Saronische Golf vanuit Marina Kalamaki. Dit is één van de grootste havens aan de kust nabij Athene. Op nog geen 10 mijl ligt het eerst eiland Aegina, gevolgd door Poros, Hydra en Spetsai. Vanuit de haven kun je in een half uur naar het oude centrum van Athene en de Acropolis.

Marina Kalamaki is goed bereikbaar vanaf het vliegveld met een taxi of lijnbus en in de nabijheid van de haven bevinden zich restaurants en bars.

Amorgos werkt in Kalamaki samen met twee grote vloten. Deze vloten hanteren hun eigen kortingen en prijzen. Kijk hiervoor onder het tabje Zeiljachten & Prijzen.


Prijzen Zeiljacht Huren

Wanneer je bij Amorgos in Griekenland een zeiljacht huurt, betaal je aan Amorgos:

 • de huur en bijkomende kosten van het gekozen jacht;
 • eventuele opties bij het jacht;
 • eventueel bijgeboekte extra begeleiding (flottieljebegeleiding, instructie aan boord, voorbereidingsdagen, schipper);
 • eventuele vliegreizen en verzekeringen.