Zeiljacht Huren Kroatië
Zuid Dalmatië (Split/Trogir)

De trossen los … in Kroatië, Split/Trogir

Een bestemming voor velen. De rustieke charme van steden als Trogir en Split. De energie, glamour en het nachtleven in Hvar. Het ongerepte karakter van vissersplaatsen als Komiza en de kleinere eilanden als Bisevo, Veli Drvenik en Scedro. Enerzijds de kalmte in één van de vele baaien en kleinere dorpen op Brac en Solta of juist de levendige gezelligheid in de stadjes Necujam, Supetar, Stari Grad of Vis. En als uitschieter het mondaine Hvar.

Update met informatie ivm. coronavirus

Een populair zeilgebied met een constante wind en betrouwbaar klimaat. Het is er zonnig en warm van mei tot en met september. Je kunt er het hele seizoen de gezelligheid opzoeken of juist ontwijken doordat er altijd meerdere overnachtingsmogelijkheden zijn, vaak niet ver van elkaar verwijderd.

Op het vaste land zijn de plaatsen Trogir en Split wat ons betreft verplichte kost voor iedereen: twee geweldige plaatsen die allebei op de Wereld Cultuur Erfgoedlijst staan en een bezoek meer dan waard zijn.


Te veel om waar te zijn

Zuid Dalmatië
 • Romantische steden Split, Trogir, Hvar;
 • schilderachtige vissersplaatsen;
 • prachtige inhammen, baaien en grotten;
 • goed bereikbaar via Split;
 • wind: 2 - 5 Bft
 • dagafstanden: 10 - 25 Nm;
 • vertrek en aankomst: Trogir (Split).
Rond ieder eiland kun je meerdere dagen zeilen zonder je te vervelen. Zeven dagen is te weinig om alles te zien, grote kans dat je hier terug zult komen! Als je de tijd hebt, doe het dan rustig aan: het is verrassend om te ontdekken dat bijna ieder dorpje wel een bijzonder klooster, oud fort of charmante kerk heeft en de geuren en kleuren van lavendelvelden, olijfbomen en wijnstruiken zijn geweldig.

Afhankelijk van het weer en je eigen wensen kies je uit korte of lange afstanden, open zee of cruisen tussen de eilanden. Ontdek baaien met onvoorstelbaar helder water, beroemde stranden of vrolijke dorpen. Overnachten kan vrij voor anker in een diepe inham, aan de kade in een kleine vissershaven of in goed gefaciliteerde marina’s. Alle smaken zijn hier beschikbaar.


Zeilen in Zuid Dalmatië

In de havens en in sommige baaien liggen mooringlijnen. Je hoeft hier dan niet te ankeren en ligt letterlijk als een blok. Hou er rekening mee dat de (grotere) havens op Hvar en Brac al vroeg in de middag vollopen.

De wind is bij de meeste windrichtingen constant. Uitzondering hierop kan de “Bora” zijn. Hoewel het noordelijk deel tussen de eilanden Brac, Hvar en het vaste land relatief beschut ligt voor de golfslag uit de Adriatische zee, maakt een flinke bora hier een dubbelrif geen overbodige luxe! Deze noordoostelijke aflandige wind wordt zowel in kracht als lengte goed voorspelt. Wat verder weg naar het zuiden en westen vlakt hij af. Het zuidelijke deel van het vaargebied ligt in open zee zonder veel obstakels.


Modern en hip versus traditie en natuur

Alles over Zeiljacht Huren met Amorgos
Zuid Dalmatië is kunst, cultuur en lifestyle. In het jaar 305 koos de Romeinse keizer Diocletian deze regio als locatie voor zijn buitenhuis. Vandaag de dag vormt het voormalige keizerlijke paleis het oude centrum van de op één na grootste stad van Kroatië: Split. Ook de steegjes van Trogir en de burchten en paleizen op Vis ademen de rustiek van een lange geschiedenis. Eigenlijk vind je hier in bijna ieder dorp wel een bijzonder klooster, antieke kerk of een oud fort...

Daarnaast zijn met name Brac en Hvar ook bekende trekpleisters voor hip en trendy: de nachten in het uitgaansleven van de stad Hvar duren lang, de stranden bij Bol op Brac zijn wereldberoemd en op het jaarlijkse "ultra" dance festival bij Split komen tienduizenden fans af op namen als Tiësto, Armin van Buuren en Afrojack.


Kies uit deze combinatie van mogelijkheden je eigen voorkeuren en je zult een bijzondere, heerlijke vakantie hebben.

Wil je meer weten over de natuur, de havens en de historie? Lees dan verder over dit deel van de Kroatische kust op de tabbladen bestemming en route.


Prijzen Zeiljacht Huren

Wanneer je bij Amorgos in Kroatië een zeiljacht huurt, betaal je aan Amorgos:

 • de huur en bijkomende kosten van het gekozen jacht;
 • eventuele opties bij het jacht;
 • eventueel bijgeboekte extra begeleiding (flottieljebegeleiding, instructie aan boord, voorbereidingsdagen, schipper);
 • eventuele vliegreizen en verzekeringen.