Zeilvakanties in Griekenland
flottieljezeilen, zeiljachtverhuur, meezeilen, zeilcursussen

Zon en Zeilen

Griekenland is zon, water, wind en honderden eilanden. Deze elementen maken Griekenland bijzonder aantrekkelijk voor een zeiler. Het verlaten van een eiland dat langzaam uit het zicht verdwijnt en een nieuw eiland dat opdoemt aan de horizon geeft een extra dimensie aan het zeilen.


Gastvrije bevolking

Zeilen in de zon, dolfijnen en waterschildpadden ontmoeten, genieten van de wind en het water. Daarnaast heeft Griekenland een rijke cultuur met een gastvrije trotse bevolking.


Klimaat Griekenland

Aan boord is het met een beetje wind zelden te warm. In het voor- en najaar is het aangenaam en merendeels zonnig, maar er zijn ook koele dagen. Dan heb je 's avonds wat warme kleding nodig.


De wind

De wind varieert sterk in de verschillende gebieden en seizoenen. In de Saronische en Argolische Golf waait het gedurende het seizoen gemiddeld 3 à 4 Beaufort. Vaak heb je 's ochtends wind die rond de middag enkele uren wegzakt om daarna tot tegen de avond weer aan te trekken.

In de Ionische zee waait het gemiddeld 3 Beaufort. In de ochtend is het vaak windstil. Tegen de middag komt er dan een windje opzetten die kan aantrekken tot tijdelijk 5 of 6 Beaufort.

Op de Cycladen staat de meeste wind. In de zomermaanden waait regelmatig de Meltemi. Dit is een warme harde wind uit noordelijke richtingen, die onder een strak blauwe hemel meerdere dagen achter elkaar het weertype bepaalt. De Meltemi is op zijn sterkst tussen half juli en half september en kan in kracht variëren van 5 à 6 Beaufort met uitlopers tot 8 Beaufort.


Eten en drinken

Eten kan in Griekenland in de plaatselijke tavernes, en natuurlijk kun je zelf koken aan boord. Ook kan het erg gezellig zijn om met elkaar een barbecue op het strand te organiseren.

Zorg ervoor dat er steeds voldoende eten en drinken aan boord is zodat je niets tekort komt als je bijvoorbeeld in een verlaten baai wilt overnachten.