Zeilvakanties in Italië
flottieljezeilen, zeiljachtverhuur, meezeilen, zeilcursussen

La Dolce Vita

Glooiende heuvels met oogstrelende middeleeuwse steden boordevol cultuur. Fantastische stranden en baaien in alle soorten en maten. Traditioneel Italiaans eten vol lokale produkten en specialiteiten. Het azuurblauwe zeewater lijkt hier uitgevonden.

Italië is relatief dicht bij huis en biedt mooie zeilgebieden. Ideaal om het zeilen te kunnen combineren met een strand-, auto- of cultuurvakantie.


Klimaat Italië

Italië kent warme dagen met zwoele nachten. Juli en augustus zijn de warmste maanden, maar de hitte wordt getemperd door de verkoeling van de wind en het zeewater. Sardinië, Sicilië en de Costa Cilento zijn gemiddeld een paar graden warmer en kennen een langer seizoen dan Elba en de Golfo di Venezia.


Eten en drinken

In Italië en zeker in Toscane lijkt het alsof er voor iedere vijf inwoners één ‘ristorante’ is. Je kunt kiezen uit alles van chique restaurants tot eenvoudige kleine trattoria’s. En eigenlijk vind je overal pasta’s, pizza’s, vis, bistecca’s of lokale specialiteiten zoals cacciucco, cannellini of tartufo.

Behalve heerlijk Italiaans uit eten kun je ook prima zelf inkopen doen in de havens of op een markt om ’s avonds (of zoals de Italianen: ’s middags) aan boord een lekker maal van verse produkten te bereiden.